« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PODIZANJE RENTABILNOSTI

Konzum povećao profit

Trgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor u prvom je polugodištu ove godine ostvario neto dobit od 26,5 milijuna kuna

(Cropix)
Više o

Konzum

,

profit

To je povećanje za 30,5 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi. Ovakav poslovni rezultat omogućen je podizanjem ukupne rentabilnosti u svim segmentima poslovanja, uspješnim upravljanjem troškova, ulaganjem u razvoj informatičke opreme, edukacijom zaposlenika itd., navodi se u objašnjenju poslovnih rezultata.

Ukupni su prihodi Konzuma u prvom polugodištu iznosili 5,77 milijardi kuna, što je pad za 1,6 posto. Prihodi od prodaje koji čine glavninu prihoda smanjeni su sa 5,3 milijarde kuna na 5,18 milijardi kuna.

U tvrtki napominju kako se omjer između ostvarenog prometa maloprodaje i veleprodaje nije bitno promijenio pa je maloprodaja i dalje zastupljena s nešto više od 70 posto ukupne prodaje. Konzum je u prvom polugodištu smanjio ukupne rashode za 2,5 posto, na 5,69 milijardi kuna.

Tvrtka je u prvih šest mjeseci nastavila ulagati u razvoj i širenje trgovačke mreže te je povećala svoj tržišni udio i zabilježila rast maloprodaje za 2,5 posto. Na kraju lipnja Konzum raspolaže s 281.070 četvornih metara prodajnih kapaciteta.

Do kraja godine, unatoč složenim uvjetima na tržištu maloprodaje, Uprava očekuje ostvarenje dobrog poslovnog rezultata zbog pozitivnog utjecaja turističke sezone te daljnjih investicija u povećanje prodajnih kapaciteta, modernizaciju i optimalizaciju poslovnih procesa, što će pridonijeti daljnjem smanjenju troškova i povećanju dobiti. (hina/metro-portal)

30.07.2010. 13:32:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh