« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
STEREOTIP ILI?

Tri stvari o kojima muškarci najčešće razmišljaju

Poznata je ona da put do srca muškarca vodi kroz njegov želudac, i čini se kako je to istina

Što je na muškom umu
Više o

muškarci

,

hrana

,

seks

,

spavanje

Naime, muškarci provedu više vremena razmišljajući o hrani i spavanju, nego o seksu, pokazuje nova studija. O sve tri stvari razmišljaju mnogo češće nego žene. Istraživanje je otkrilo da, unatoč popularnom vjerovanju, muškarci ne razmišljaju o seksu svakih 7 sekundi.

Studiju je provela profesorica Terri Fisher, psihologinja sa Sveučilišta Ohio. Ona i kolege ispitali su 163 studenta, muških i ženskih, koji su morali voditi evidenciju i bilježiti svaki put kada razmišljaju o seksu, hrani ili spavanju.

Rezultati su varirali, od jednog studenta koji je bilježio samo jednu misao na seks dnevno, pa do drugog koji je imao 388 u 24 sata. No u prosjeku, muškarci razmišljaju o hrani i spavanju češće nego o seksu.

"Muškarci su više svjesni svojih potreba poput gladi, umora ili seksualne želje, te se na njih i fokusiraju. Također su bolji i u detektiranju tih stanja, te češće o njima razmišljaju. No kada ljudi čuju za neke od tih razlika, ni ne razmišljaju o njima jer se uklapaju o stereotipnu sliku koju imamo o muškarcima i ženama", objašnjava profesorica Fisher.

16.11.2012. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh