« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NOVOSTI

Toyota Mirai stigla u Europu

Toyota Mirai je prvi u svijetu serijski automobil pogonjen vodikovim ćelijama – cijena 66.000 eura plus porez u Njemačkoj

Toyota Mirai ide na vodik
Toyota Mirai ide na vodik (Automania)
Više o

Toyota Mirai

,

vodik

Bilo je to ljeto 2000. godine. Svijet je s lakoćom preživio Milenijski bug, Kylie Minogue sa svojom pjesmom "Spinning Around" zasjela je na vrh britanskih top lista, a Google je upravo objavio prvih 10 stranojezičnih verzija najpoznatije svjetske tražilice Google.com - na francuskom, njemačkom, talijanskom, švedskom, finskom, španjolskom, portugalskom, nizozemskom, norveškom i danskom.

S druge strane, u Rotterdam je pristigao prvi serijski primjerak hibridne Toyote Prius, spreman za prodaju na Starom kontinentu. Prius znači "ići ispred" - što je savršeno označilo novu eru u električnoj mobilnosti.

Danas, prvi serijski primjerak Toyote Mirai - što na japanskom jeziku stoji za "budućnost" - pristigao je u izdanju za europsko tržište, te, kao i njegov tehnološki prethodnik, ovdje je kako bi prvi napravio sljedeći korak u još čišćoj mobilnosti, koristeći vodik kao gorivo i pri tome emitirajući ništa više od obične vodene pare.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

24.08.2015. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Endi
    09.09.2015. 22:43
    To je stvarno auto iz snova, ali takve stvari uvijek koštaju jako puno ;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh