« Clubbing
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
KONCERTI

Tobogan nastupa u zagrebačkom Klubu 14.2.

Tobogan u svojim istraživanjima koristi klasične instrumente kao što su gitara, bubnjevi, bas i klavijature

Tobogan ima live nastup
Tobogan ima live nastup (Arhiva)
Više o

Tobogan sastav

,

klub

,

koncert

Program Black Light na dan zaljubljenih u zagrebačkom Klubu okuplja prave zaljubljenike u ritam i ples. Tobogan, sastav koji uživo na istrumentima izvodi plesnu elektronsku glazbu, dolazi u goste 14. veljače, a u prostoru s odličnim razglasom eksperimentirat će s techno, dubstep i funky house zvucima u postavi punokrvnog benda, te nastup označava povratak ovog kultnog domaćeg sastava na scenu. Početak je od 23 sata, a ulaz 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon.

Od 2007. godine Tobogan istražuje prostor između živo izvođene glazbe i elektronske plesne glazbe, vezu između programiranog ritma i akustičnih bubnjeva, unaprijed zadane forme i kolektivne improvizacije uživo. Nakon kratke pauze, i iskristalizirane postave, kvartet se vraća na scenu i neumorno traži nove plesne ritmove. Tobogan u svojim istraživanjima koristi klasične instrumente kao što su gitara, bubnjevi, bas i klavijature, a svaki instrument na nekonvencionalan način daje kostrukciju svim skladbama. Postoji i peti, skriveni, član koji, uz pomoć velikih strojeva, kontrolira i daje novu dimenziju zvuku koji se stvara na pozornici.

Tobogan svoja istraživanja elektronskog zvuka temelji na postavkama projekata kao što su Jojo Mayer's Nerve, Questlove i njegovi The Roots, FourHero i Disciplin A Kitchme. Bez kopiranja, koristeći vlastiti zvučni potpis, Tobogan uvijek iznova iznenadi, bilo da eksperimentira s technom, tamnom stranom dubstepa ili putuje funky svijetom house glazbe. Ovi neumorni glazbeni istraživači učinit će sve da svoje vrijeme provedete u plesnom ritmu i otkrijete nove glazbene dimenzije s njima.

 

Kako biste što duže istraživali sve senzualne glazbene galaksije, u Klubu će večer upotpuniti Black Light rezidenti programa RRRamon! i DMT koji vode na put house, bass i future garage melodija.

 

Na drugom flooru, zvanom Tunel, očekuju vas JabbaTon zvuci - hip hop, trap, grime, drum'n'bass u režiji Jabba drum'n'bass izvornika Kodina , bass mahera i čestog gosta na JabbaTon Records etiketi DR. Strapazoota, te Ras Saleta, koji je član Yardstep kolektiva i jedan od rijetkih ambasadora sirovog grime zvuka u Hrvata.

Black Light (senzualna ljubav) Main Room:

http://www.facebook.com/blacklightzg

 

Tobogan:

Janko Novoselić - bubnjevi / Konrad Lovrenčić - bas / NT Wave - gitara / Toni Starešinić - klavijature / Skriveni Član Murdah - zvuk

Kupnjom ulaznice sudjelujete u pokrivanju troškova produkcije ovog događaja bez čega on ne bi bio moguć. Troškovi koje organizator pokriva isključivo od prodaje ulaznica (ili vlastitim novcem) uključuju honorare, putni trošak i smještaj izvođača, najam prostora uz razglas, redarsku službu, promo materijale i online promociju, osoblje kluba (tehnika i prodaja ulaznica), te sve državne namete na prodaju ulaznica za glazbene događaje. Organizator nema nikakav udio u prodaji pića na ovom događaju. Hvala što izvođače i organizatore podržavate kupnjom ulaznice kako bi radili i dalje. 

03.02.2014. 12:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh