« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
USPJEH

Suvremena hrvatska drama 13. svibnja gostuje u New Yorku

Američki glumci čitat će dijelove iz nove drame Tene Štivičić "Invisible" te iz drame "Žena bomba" Ivane Sajko

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DK)
Više o

New York

,

Tena Štivičić

,

Ivana Sajko

,

Amateri

,

majice

Suvremena hrvatska drama predstavit će se 13. svibnja u New Yorku programom "Spotlight Croatia: Novi glasovi u hrvatskoj drami", koji će se održati u Martin E. Segal Theater centru u organizaciji kazališne grupe "WaxFactory".

Gošće programa bit će Tena Štivičić i Ivana Sajko, a multimedijalno predavanje o suvremenome hrvatskom kazalištu održat će Jasen Boko.

Američki glumci čitat će dijelove iz nove drame Tene Štivičić "Invisible" te iz drame "Žena bomba" Ivane Sajko, a bit će i prikazani kraći inserti iz međunarodnih produkcija nastalih prema tekstovima mladih hrvatskih spisateljica, izvijestio je Boko.

Boko će govoriti o stanju u hrvatskim kazalištima i o novim glasovima u hrvatskome dramskom pismu, a predstavit će i rad dviju mladih autorica čija su djela izvođena u zemlji i u inozemstvu.

Program "Spotlight Croatia" održava se u sklopu proljetnog ciklusa predstavljanja suvremenoga svjetskog kazališta. Osim hrvatske drame, u tom će se ciklusu predstaviti rad londonskoga Royal Court kazališta, u suradnji s PEN centrom dramatičari arapskog svijeta, a održat će se i razgovor o novoj ruskoj drami. Drugi dio hrvatsko-američkog programa razmjene jest uzvratni posjet u sklopu kojeg će mlađi newyorški dramatičari Caridad Svich i Roberta Quillen Campa krajem godine gostovati u ZKM-u.

Prvo predstavljanje hrvatske drame i kazališta u New Yorku ostvarili su Ivan Talijančić i Jasen Boko, a glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture. Suorganizatori su Ured za kulturu grada Zagreba, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, FACE Croatia i Doors Art Foundation. (hina/metro-portal)

07.05.2010. 17:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh