« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TEATAR EXIT

200. izvedba predstave "Kako misliš mene nema?!"

Premijera predstave bila je 2007. godine, a glume Amar Bukvić i Filip Juričić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Exit)
Više o

Teatar Exit

,

zagreb-info

,

Amar Bukvić

,

Global groove party

,

DJ Ilko Čulić

Nagrađivana predstava "Kako misliš mene nema?!", u režiji Ivice Boban, 8. svibnja će u Teatru EXIT imati svoju 200. izvedbu, izvijestilo je danas to zagrebačko kazalište.

Taj projekt nastao je na tragu studijskog istraživanja i ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, kao 'rad u nastajanju' Majstorske radionice ADU i Teatra EXIT, gdje se kroz iskustvo susreta i suradnje s publikom i dalje razvija i oblikuje.

"Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije, predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti te granice životne i scenske realnosti i fikcije", stoji u obavijesti kazališta.

Tijekom dva sata predstave, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih u osobe, situacije, stvarne i fantastične događaje koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju živimo u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti.

Od premijere 2007. godine, glumci u toj predstavi Amar Bukvić i Filip Juričić za svoja su ostvarenja dobili više festivalskih nagrada.

Osvojili su ravnopravne glumačke nagrade na 31. Danima satire, na 8. međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav u Umagu, na festivalu Mostarska liska i na Festivalu mladog glumca u Banja Luci, a Bukvić je dobio i Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

Publika festivala Mostarska liska izabrala je predstavu "Kako misliš mene nema?!" kao najbolju u cjelini.(hina/metro-portal)

05.05.2010. 12:41:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh