« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
FESTIVAL

SunceBeat2 - treći dan

Najdojmljiviji nastup trećeg dana imala je izvrsna ekipa iz Incognita koja je definitivno zaslužila više vremena na stageu

Treći dan festivala obilježio je nastup Incognita
Više o

Petrčane

,

SunceBeat 2

,

Incognito

Na žalost završio je i treći i najbolji dan SunceBeat Festivala - partijanerski "high" polako će se spuštati nastupima DJa na beach stageu sljedeća dva dana, no s glavnim programom je gotovo. Iako krcat odličnim DJ setovima poput onih Rinnieja Herella, jučerašnji nastup INCOGNITA bio je i vrhunac festivala.

"United Colours of Incognito", kako svoj bend zove šef Jean-Paul Maunick (poznatiji pod nadimkom "Bluey") uistinu je internacionalnog sastava - osim dva Škota iz duhačke sekcije svaki od ostalih desetak članova dolazi iz različite države. Izvanredno uigran band predvođen dvjema tamnoputim pjevačicama (uz dva muška vokala) oduševio je publiku besprijekornim nastupom koji je krasio duh kakav se rijetko viđa - na kraju koncerta Bluey nam je održao čak i kratku propovjed na kojoj bi mu pozavidjeo mnogi svećenik...

Čuli smo sve velike hitove ovog rijetko nadahnutog benda - "Lowdown" s odličnog zadnjeg albuma, zatim "Roots", "N.O.T.", "Still a Friend of Mine", "Nights Over Egypt", "Always There", ali i par dobrih instrumentala koji omogućili virtuoznim sviračima poput izvanrednog klavijaturiste Matta Coopera da se do kraja razmašu. Set Incognita je, doduše, bio relativno kratak, kao i svi live nastupi ove godine.

Dok su DJi dobivali i trosatne setove koji bi se nerijetko pretvarali u pomalo dosadne "peglaonice", Incognito koji inače znade imati i trosatne nastupe dobiva samo sat vremena.

Zato apeliramo na organizatore da pokušaju ubuduće izmijeniti ovakvu praksu, barem kad je o glavnim atrakcijama riječ. Ciao SunceBeat i hvala organizatorima na trudu - svakako se vidimo i iduće godine!

01.08.2011. 14:28:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh