« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

Što se jede u 40+ godinama?

Konzumacija određenih namirnica u toj dobi može pospješiti mršavljenje, što također doprinosi održavanju dobrog zdravstvenog stanja

Što bi se trebalo jesti?!
Što bi se trebalo jesti?! (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

četrdesete

,

40+

Kao što jako dobro znamo, nedostatak hranjivih tvari može dovesti do brojnih problema tijekom starenja kao što su osteoporoza, kronični bolovi u leđima ili slabljenje mišića. Isto tako, nepravilna prehrana također rezultira nakupljanjem prekomjerne težine, a to zauzvrat može dovesti do hipertenzije, pretilosti i bolesti srca. 

Za ljude u četrdesetima, zdrava prehrana uglavnom se svodi na dijetu usmjerenu na protuupalne sastojke i antioksidanse, objašnjava dijetetičarka Trista Best koja dodaje kako je pravilna prehrana nakon 40. posebno važna kako bi se spriječile određene kronične bolesti i drugi problemi sa zdravljem.

Osim toga, konzumacija određenih namirnica može pospješiti mršavljenje, što također doprinosi održavanju dobrog zdravstvenog stanja.

Kako donosi Eat This, brojni dijetetičari složili su se s tim da određene namirnice najviše doprinose uspješnom mršavljenju nakon 40., a to su:

Vrijedi krenuti sa orašastim plodovima, sjemenkama i bobičastim voćem, nakon toga su važne stvari koje su pune omega 3 masnih kiselina poput lososa i avokada, zeleno povrće se ne smije izbjegavati, upravo suprotno, a na kraju su mlijeko i mliječni proizvodi kao i hrana bogata proteinima kao što je piletina, jaja i grah.

Sve u svemu - hranite se zdravo, posebno u tim godinama...

18.02.2023. 12:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.02.2023. 17:51
    lagano riza tjkestenina
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh