Metro-portal.hr

objavljeno 18.02.2023. 12:00:00
SAVJETI

Što se jede u 40+ godinama?

Konzumacija određenih namirnica u toj dobi može pospješiti mršavljenje, što također doprinosi održavanju dobrog zdravstvenog stanja

Što bi se trebalo jesti?!
Što bi se trebalo jesti?! (Arhiva)

Kao što jako dobro znamo, nedostatak hranjivih tvari može dovesti do brojnih problema tijekom starenja kao što su osteoporoza, kronični bolovi u leđima ili slabljenje mišića. Isto tako, nepravilna prehrana također rezultira nakupljanjem prekomjerne težine, a to zauzvrat može dovesti do hipertenzije, pretilosti i bolesti srca. 

Za ljude u četrdesetima, zdrava prehrana uglavnom se svodi na dijetu usmjerenu na protuupalne sastojke i antioksidanse, objašnjava dijetetičarka Trista Best koja dodaje kako je pravilna prehrana nakon 40. posebno važna kako bi se spriječile određene kronične bolesti i drugi problemi sa zdravljem.

Osim toga, konzumacija određenih namirnica može pospješiti mršavljenje, što također doprinosi održavanju dobrog zdravstvenog stanja.

Kako donosi Eat This, brojni dijetetičari složili su se s tim da određene namirnice najviše doprinose uspješnom mršavljenju nakon 40., a to su:

Vrijedi krenuti sa orašastim plodovima, sjemenkama i bobičastim voćem, nakon toga su važne stvari koje su pune omega 3 masnih kiselina poput lososa i avokada, zeleno povrće se ne smije izbjegavati, upravo suprotno, a na kraju su mlijeko i mliječni proizvodi kao i hrana bogata proteinima kao što je piletina, jaja i grah.

Sve u svemu - hranite se zdravo, posebno u tim godinama...

18.02.2023. 12:00:00
http://metro-portal.hr/sto-se-jede-u-40-godinama/141152/