« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
DUŽINA JE VAŽNA

Što prstenjak otkriva o muškarcu?

Prsti muškarca otkrivaju puno o njegovom tijelu i karakternim osobinama, a mogu upućivati i na bolesti

ruke držanje
ruke držanje (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

duljina prstiju

,

prsti

,

prstenjak

Istraživanja koja se bave dužinom prstiju od jednih su ismijavana, dok ih drugi shvaćaju vrlo ozbiljno. Znanstvenici svaki puta iznova pronalaze zanimljive povezanosti između prstiju i tjelesne građe te karakternih osobina.

Prema južnokorejskoj studiji, muškarci kojima je prstenjak desne ruke duži od kažiprsta, imaju tri puta veći rizik od oboljenja od raka prostate. Ustanovljeno je, naime, da oni imaju višu razinu PSA (prostata specifičnih antigena) u krvi, a slična količina antigena pronađena je i kod pacijenata oboljelih od raka.

>>Čitanje iz nožnih prstiju i stopala - novi prozor ljudske duše?

>>Operiran dječak sa 16 prstiju na nogama i 15 na rukama

Međutim, postoje i istraživanja u kojima se dugačak prstenjak smatra prednošću, a koja kažu da duži prstenjak znači da je muškarac muževniji i uspješniji. Antropolog John Manning otkrio je tako prije više od deset godina da je proizvodnja spermija proporcionalna dužini prsta.

Od ostalih istraživanja treba izdvojiti ono u Cambridgeu koje je pokazalo da su muškarci s dužim prstenjakom dugoročno uspješniji na poslu i u sportu. Nadalje, ukoliko su prstenjak i kažiprst jednake dužine, veća je vjerojatnost da se radi o dragoj osobi, dok kraći prstenjak upućuje na zločeste dečke.(hina/metro-portal)

08.09.2012. 14:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Zina Mujako
    16.04.2013. 10:35
    Šta je to prstenjak ...?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh