« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
FUZIJA

ST!llness i Antenat - tri sata energije i plesa

POGLEDAJTE GALERIJU: Zajednički koncert spojio je nove pjesme i provjerene hitove i rasplesao ne do kraja ispunjeni Aquarius

Fotografija vijesti

Snježno nevrijeme koje je paraliziralo grad u petak vjerojatno je utjecalo na posjetu. U 22 sata kada je desetorka iz Antenata dvama novim pjesamama s još neobjavljenog albuma otvorila koncert, zagrebački klub Aquarius nije bio posve ispunjen. Dečki iz Španskog nakon dobrog odaziva na nove stvari nastavili s hitovima, a publika je najbolje reagirala na adute s Karavane i rasplesala se na Propisan red, Opasno je i Ima nas dovoljno. Energična fuzija stilova koji je sam bend etiketirao kao sub reggae, a u sebi sadrži elemente od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-musica još se jednom pokazala uspješna, a jedini minus bio je kratak nastup uvjetovan naravno sljedećim izvođačem. Dojam o duljini je subjektivan, a plod je i želje za još sjajne uigrane svirke brojne postave Antenata.

Bisa ipak nije bilo, a na stage su nakon Antenata kročili njihovi prijatelji iz ST!llnessa i od početka pokazali zašto ih mediji nazivaju jednom od većih koncertnih atrakcija. Njihov Ludilo plan za ludilo dan ili u ovom slučaju koncert s hitovima s Globalnog zatupljenja Džugnla, Gengst!ll i Guzotress pokazao se kao ispravna formula za mješavinu plesa, skakanja i odlobađanja energije uz angažirane stihove i scenski nastup Yurija i ekipe. Dobra atmosfera i pozitivna energija koju širi uspješna mješavina hip-hop-a, reggae-a, drum'n'bass-a i hard corea zarobila je pozornost publike, da bi koncert energijom kulminirao uz Katarzu, a bis je zaključen Bluesom za moju majku. Na kraju, prava je šteta što klub nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, jer su Antenat i ST!llness u troiposatnom spektaklu otopili svu bljuzgu s naših cipela.

27.11.2010. 12:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh