« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Stan i ured na kotačima

Luksuzni kombi pruža znatno više od pomodnih jednovolumena, SUV-ova ili crossovera. Svi koji su se u njemu provozali, ostali su zadivljeni praktičnošću, velikim prostorom i visokim stupnjem komfora

VW Multivan Atlantis nastao je na osnovi teretnog kombija Transportera pete generacije i putnička je verzija za prijevoz osoba i prtljage. Najčešće ga koriste tvrtke kojima može poslužiti kao poslovni ured na kotačima ili veliki kombi koji može prevesti sedam odraslih osoba i svu njihovu prtljagu.

Vozač i suvozač ispred sebe imaju tipičnu Volkswagenovu unutrašnjost osobnih automobila. Sve je raspoređeno ergonomično, pregledno i nadohvat ruke. Vozač sjedi visoko kao na stolici u stanu, što donosi odličnu preglednost, osim unatrag. Instrumentna ploča je pregledna, kožno kolo upravljača, podesivo po visini i dubini, odlično stoji u rukama vozaču. Popis opreme je uistinu temeljit. Multivan posjeduje tri reda sjedala koja omogućavaju visok komfor.

Jednostavan ulaz

Na krovu su otvori ventilacije i osvjetljenje za svaki red posebno, tako da tri-zonski klima uređaj u potpunosti omogućava podešavanje željene temperature. Ulazak putnika je jednostavan kroz klizna vrata na desnom boku.

Bočna stražnja stakla dodatno su zatamnjena, a na staklenim prozorima u sredini su i klizni prozori na otvaranje. Na raspolaganju je i veliki broj korisnih pretinaca koji su na dohvat ruke. Ima također 17-colne lake naplatke i gume 235/55x17.

Multivan pokreće provjereni petocilindarski 2.5-litreni TDI motor od 130 KS. Motor ima velik okretni moment od 340 Nm što uz šestostupnjevani mjenjač osigurava odličnu elastičnost, a troši 9,5 l na 100 km. Sportski ovjes je tvrđi i niži za 20 mm, te predstavlja odličan kompromis odličnog ležanja (karoserija se neznatno naginje u zavojima), kao i vrlo dobrog komfora putnika.

Multivan pruža više prostora od pomodnih jednovolumena, SUV-ova ili crossovera. Osim toga, može prevesti bez problema 7 odraslih osoba i njihovu prtljagu, a to nijedno drugo vozilo ne može. Svi koji su se u njemu provozali ostali su zadivljeni praktičnošću, velikim prostorom i visokim stupnjem komfora. Ukupna cijena testiranog vozila od 45.290 eura čini se izuzetno povoljnom, a na našem tržištu i nema adekvatne konkurencije...

TEHNIČKE KARAKTERISTIKEMOTOR: petocilindrični,
turbodizelski, pumpa- brizgaljka;
OBUJAM: 2459 ccm;
SNAGA: 130 KS;
OKRETNI MOMENT: 340 Nm;
DIMENZIJE: 4890 x 1910 x 1944 mm;
MJENJAČ: ručni, 6 brzina;
UBRZANJE (od 0 do 100 km/h): 15,3 s;
NAJVEĆA BRZINA: 168 km/h;
POTROŠNJA: 10,3/6,8/8,3 l na 100 km;
PRTLJAŽNIK: 1200/5400 l;
CIJENA: 45.290 eura

Ogromni prtljažnik 

Premda je namijenjen prije svega za luksuzan i komforan prijevoz više osoba, VW Multivan preklapanjem sjedala može pružiti mjesta za 2 ležaja i poslužiti kao kamp vozilo. Prtljažnik u standardnoj postavi 3 reda sjedala ima obujam od čak 1200 l, a vađenjem sjedala raste do maksimalnih
5400 l.

Kao dnevni boravak

Ulaz putnika na stražnja dva reda sjedala je kroz klizna vrata koja imaju električno privlačenje. Dva individualna sjedala (kao fotelje) u 2. redu mogu se okrenuti za 180 stupnjeva, pomicati naprijed-nazad, okretati, preklapati, ali i izvaditi. Tri sjedala u 3. redu se mogu pomicati uzdužno i preklopiti u ležaj. Izvlačenjem stolića 5 osoba mogu uživati u komforu dnevne sobe.

Piše: Piše i snimio: Davor Kindy
03.04.2008. 21:25:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh