« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Soom T dolazi u Zagreb

Atraktivna politička aktivistica dolazi u Zagreb napraviti dobar tulum u Mediki

Atraktivni škotski vokal Soom T
Atraktivni škotski vokal Soom T (Trip to Zion)
Više o

Soom T

,

AKC Medika

U subotu 19. veljače u zagrebački Autonomni kulturni centar Medika dolazi SOOM T, atraktivni škotski vokal, koji je svoj zanat ispekla kao počevši kao politička aktivistica u Glasgowu. Trip to Zion & Balkan's HI FI, kao i dj-i Junglist i Princ Shango, koji će vas zagrijati za zabavu, dati će sve od sebe da ovo bude sve samo ne obična večer!

SOOM T (UK)

Soom T je odrasla uz šesetero braće u Glasgowu, gdje je i započela mc zanat u obitelji gdje je glazba način života. Već s petnaest godina pokreće političku skupinu pod nazivom Y Network koja je bila sastavljena od strane mladih iz svih područja Glasgowa, s ciljem da svojim akcijama protiv lokalnih vlasti utječu na gradske promjene za obrazovanje, zdravstvo, benificije, okoliš te uređenja programa za mlade.

Godine posvećivanja ovom projektu pokazale su se neplodne, osjećaj bespomoći kada su u pitanju pozitivne promjene u gradskim vlastima, na koje su oni kako kaže i sama Soom, imuni, natjerao je Soom  da se okrene glazbi Od 1997. do 2000.godine Soom T postaje rezident mc na lokalni uderground rave-ovima, sound systemima i klubskim večerima u cijeloj Škotskoj sa stylom političke poezije i glazbenog aktivizma. Soom T  koristi svoj glas kao vrijedan instrument s jednim ciljem na umu -poslati pravu poruku preko što više različitih glazbenih žanrova.

Od 2000. to 2010.g, još uvijek politički aktivirana, pojavljuje se na preko pedeset komercijalnih i underground izdanja na kompilacijama, mixtapeovima, albumima, singlovima te spotovima izdanih preko dvadeset velikih labelova te onih nezavisnih poput, Mute (USA), Universal (USA), Ghostly International (USA), Scape (GER), Cooking Vinyl (USA), Sanctuary (UK), Jazz Echo (GER), Sinedid (SPA), PIAS (BEL), Boutique - Universal Jazz (GER), Virgin 2 (USA), Marginal (JPN), Unity Trax (BEL), Scotch Bonnet (UK), Jahtari (GER), Maffi (DEN), Root 8 Recordings (UK), Warner Brothers (SWI), itd....

S preko 500 svojih pjesama u katalogu surađivala je s glazbenicima poput: The Orb, T.Raumschmiere, Senser, Asian Dub Foundation, The Bug, Miss Kitten, Bus, Bruno Bellumini, Hagos, Paris of Detroit Grand Pubahs, Jamie Lidell, DJ Maxximus, Jahcoozi, Puppetmastaz, Rufus G Pointdexter, Monkeytribe, Mungos Hifi, Stefan Rogall, Tigerstyle, Trans world Orchestra, King Creosote, Bluebells, Warrior Queen, Jahcoozi, Tolcha, Fatjon of Five Deez te mnogim drugima.

Nastupala je na mnogim etabliranim festivalima diljem svijeta, te je prihvatila glazbene nagrade poput BBC Fame Academy Music Bursary za njezin mukotrpan rad (2005), UK wide PRS Fopp Award sa svojom domaćom plesnom hip hop skupinom Monketyirbe (2005).

Soom T je prodala mnoštvo svojih ploča po cijelome svijetu, bez da je ikada potpisala za neki major label. Novi projekt od Soom T je No Step Project, koji je mješavina od elektro-clasha-grime,reggaea do industrial-house-techna. 

03.02.2011. 09:56:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh