« Muškarci
objavljeno prije 12 godina
MOMCI OPREZ

Sneni, zavodnički pogled uopće nije seksi

Muškarci koji zavode pogledom kroz poluzatvorene kapke, zaštitni znak brojnih srcolomaca, doimaju se nepouzdanima

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

seks

,

prvi spoj

,

muškarci i žene

,

zavođenje

,

flert

,

kontak pogled

Ako se iz pogleda mogu iščitati nečije namjere, momci onda se pazite kako osvajate djevojke jer vas sneni, zavodnički pogled kroz poluzatvorene kapke neće dovesti daleko. Naime, i muškarci i žene smatraju da su osobe koje zavodnički "škilje" totalno nepouzdane, odnosno da im se ne može vjerovati te da jedino žele kratkoročni flert.

S druge strane, normalni pogled s otvorenim očima čini muškarce iskrenijima i poželjnijima za dugoročnu vezu, brak i očinstvo.

Do ovog otkrića došli su znanstvenici sa sveučilišta Michigan koji su volonterima pokazivali  fotografije dvojce muškaraca s otvorenim očima te s pogledom kroz kapke.  

U eksperimentu je 400 studentica i studenata moralo procijeniti muškarce na fotografijama. Ženski dio je morao ocjeniti njihovu privlačnost za kratkoročne i dugoročne veze ili običan flert, te su odabrati koji bi momak bio idealan otac njihovog djeteta.

Muškarci su morali odabrati kojem momku s fotografije bi dopustili da ide na daleki put s njihovom curom, te žele li ga za poslovnog partnera ili susjeda.

Rezultati su pokazali da momci koji "škilje" nisu idealni materijal za dugoročne veze, te da žele samo prolaznu aferu, a muškarci su se izjasnili da ih baš i ne bi željeli ni za suradnike ni kao susjede.

S druge strane, momci s otvoreni pogledom bili su privlačniji kako na kratke, tako i na duge staze. Čak 71 posto žena radije bi bilo u braku s muškarcima s normalnim pogledom, nego s "zavodnicima", a drugi muškarci bi im bez problema povjerili svoje djevojke.

"Zavodnički pogled muškarcima ne daje prednost osim ako ga ne koriste na nekome s kim su već u vezi, ili imaju šansu kod te osobe. Stoga, ne pretjerujte", rekao je Daniel Kruger, profesor psihologije i autor studije.

11.05.2012. 20:50:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh