« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ALTERNATIVA VAZEKTOMIJI

Osmišljena muška kontracepcija sa 100 postotnim učinkom

Trik je u tome da se u sjemenovod zaštopa gelom koji ubija sve male plivaće s kojima dođe u dodir, a postupak se može lako obrnuti ako poželite klince

Fotografija vijesti
Više o

djeca

,

seks

,

kontracepcija

,

muška kontracepcija

,

polimeri

,

najbolja kontracepcija

,

vazektomija

Indijski znanstvenici usavršavaju metodu koja će donijeti revoluciju u naše seksualne živote - mušku kontracepciju koja ima stopostotnu učinkovitost i, za razliku od vazektomije, postupak se može vrlo lako obrnuti.

Postupak je nazvan "reverzibilna inhibicija spermatozoida pod nadzorom" (RISUG) i trenutno prolazi u Indiji kroz završna klinička ispitivanja. Kreatori RISUG-a, znanstvenici s Instituta za tehnologiju, nadaju se da će njihova metoda biti dostupna širokoj javnosti najranije 2015. godine.

Postupak je sličan vazektomiji tako što prekida dovod sperme, no tu sva sličnost prestaje. Naime, vazektomija je trajno prekidanje protoka sperme iz testisa, dok je RISUG samo "zaštopavanje" sjemenovoda polimernim gelom sa spermicidnim svojstvima.

Ako nova metoda kontracepcije prođe klinička ispitivanja i bude odobrena za komercijalnu upotrebu jedino što ćete trebati jest stoički podnijeti pikanje iglom u testise, a nakon 72 sata moći ćete 10 do 15 godina uživati u bezbrižnom nezaštićenom seksu.

Kada poželite postati roditelj vraćate se u kliniku po nove injekcije koje će isprati polimerni gel iz vašeg tijela.

U Indiji se ovaj tretman ispituje na životinjama i ljudima već skoro 25 godina i znanstvenici kažu kako je postupak siguran i efektivan.

10.05.2012. 19:28:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh