Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2012. 20:50:03
MOMCI OPREZ

Sneni, zavodnički pogled uopće nije seksi

Muškarci koji zavode pogledom kroz poluzatvorene kapke, zaštitni znak brojnih srcolomaca, doimaju se nepouzdanima

Fotografija vijesti

Ako se iz pogleda mogu iščitati nečije namjere, momci onda se pazite kako osvajate djevojke jer vas sneni, zavodnički pogled kroz poluzatvorene kapke neće dovesti daleko. Naime, i muškarci i žene smatraju da su osobe koje zavodnički "škilje" totalno nepouzdane, odnosno da im se ne može vjerovati te da jedino žele kratkoročni flert.

S druge strane, normalni pogled s otvorenim očima čini muškarce iskrenijima i poželjnijima za dugoročnu vezu, brak i očinstvo.

Do ovog otkrića došli su znanstvenici sa sveučilišta Michigan koji su volonterima pokazivali  fotografije dvojce muškaraca s otvorenim očima te s pogledom kroz kapke.  

U eksperimentu je 400 studentica i studenata moralo procijeniti muškarce na fotografijama. Ženski dio je morao ocjeniti njihovu privlačnost za kratkoročne i dugoročne veze ili običan flert, te su odabrati koji bi momak bio idealan otac njihovog djeteta.

Muškarci su morali odabrati kojem momku s fotografije bi dopustili da ide na daleki put s njihovom curom, te žele li ga za poslovnog partnera ili susjeda.

Rezultati su pokazali da momci koji "škilje" nisu idealni materijal za dugoročne veze, te da žele samo prolaznu aferu, a muškarci su se izjasnili da ih baš i ne bi željeli ni za suradnike ni kao susjede.

S druge strane, momci s otvoreni pogledom bili su privlačniji kako na kratke, tako i na duge staze. Čak 71 posto žena radije bi bilo u braku s muškarcima s normalnim pogledom, nego s "zavodnicima", a drugi muškarci bi im bez problema povjerili svoje djevojke.

"Zavodnički pogled muškarcima ne daje prednost osim ako ga ne koriste na nekome s kim su već u vezi, ili imaju šansu kod te osobe. Stoga, ne pretjerujte", rekao je Daniel Kruger, profesor psihologije i autor studije.

11.05.2012. 20:50:03
http://metro-portal.hr/sneni-zavodnicki-pogled-uopce-nije-seksi/70895/