« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Savršen doručak u par lakih koraka

Važnost doručka više ne treba naglašavati, a znanstvenici savjetuju da se za najbolji doručak treba uzeti ove četiri namirnice

Što sve sadrži zdrav doručak
Što sve sadrži zdrav doručak (Shutterstock)
Više o

doručak

,

voće

,

proteini

,

probiotici

,

cjelovite žitarice

,

ugljikohidrati

,

zdrav doručak

Zdrava prehrana započinje, naravno, zdravim doručkom koji bi trebao pokrenuti metabolizam i osigurati dovoljno energije za uspješan početak dana. 

Stoga, krenite s cjelovitim žitaricama koje će vam dati energiju, pomoći da imate bolju koncentraciju i držati vas sitim cijelo jutro. Složeni ugljikohidrati u njima razgrađuju se polako, održavajući jednoličnu razinu šećera u krvi, a uz to su pune prehrambenih vlakana koja osiguravaju dobru probavu i sitost.

Uz njih trebate i proteina u vidu mlijeka, jogurta ili jaja kako ih ne bi nadoknađivali u sljedećim obrocima, a i da bi se vaši mišići imali od čega graditi. Naime, matematika je jednostavna - što više mišića, to veća potrošnja kalorija u mirovanju.

Ako ste se odlučili za jogurt, neka uz to bude i probiotički - radi se o jednom od najzdravijih proizvoda. Prelijte njime svoje cjelovite žitarice, a za kraj uključite i voće kako biste dobili dovoljno vitamina i minerala. Šaka bobičastog voća ili naribana jabuka učinit će doručak još zdravijim, ali i ukusnijim.

Dobar tek!

02.01.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh