« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Dijeta svaki drugi dan topi masne naslage

Ovakavi režim prehrane ne samo da je jednostavan već je i vrlo koristan za zdravlje - od rješavanja problema s astmom do smanjenja razine šećera u krvi

Dijeta je jednostavna i vrlo učinkovita
Dijeta je jednostavna i vrlo učinkovita (Arhiva)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

,

jednostavna dijeta

,

dijeta svaki drugei dan

Dijeta je jedna od stvari koje se najčešće spominju nakon blagdana i prije mora, jer je upravo tada vrijeme za tesanje linije i ublažavanje grižnje savjesti zbog pretjeranog unosa hrane i viška kilograma.

U moru dijeta nije lako pronaći onu koja vam odgovara i koja od vas neće tražiti previše odricanja, pa mi imamo jednu baš za takve - dijetu svaki drugi dan. Nije baš da joj je tako ime, ali tako funkcionira. 

U moru dijeta, ova se pokazala najboljom. Ima mnogo naziva kojima vas nećemo zamarati, no princip je samo jedan - jedite vrlo malo jedan dan (oko 50 posto normalnog unosa hrane), a idući dan jedite koliko vas je volja.

Ovakavi režim prehrane ne samo da je jednostavan već je i vrlo koristan za zdravlje - od rješavanja problema s astmom do smanjenja razine šećera u krvi, sprječavanja srčanih bolesti i raka dojke te zaštite moždanih stanica. A navodno produljuje i život.

Ovo svakodnevno izmjenjivanje količine unosa hrane potiče tijelo da topi masnoću.

Profesorica kineziologije sa Sveučilišta Illinois Krista Vardy objavila je rezultate deset tjedana dugog ispitivanja na 16 pretilih pacijenata. Svaki od njih jeo je 20 posto normalnog obroka jedan dan, a drugi dan bi pojeo količinu koju inače jede. Izgubili su od 4 do 10 kilograma  tom periodu što je puno više od predviđenih 2 do 3 kilograma.

02.01.2015. 15:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh