« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
PROČITAJTE! :)

Savjeti za postizanje idealne težine

Za početak prestanite čitati sve moguće članke o zvijezdama koje su u dva mjeseca nakon poroda stigle do linije kakvu vi nikada neće imati

Idealna težina je itekako dostižna
Idealna težina je itekako dostižna (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

BMI

,

indeks tjelesne mase

,

idealna težina

,

postotak masti

Idealna težina nedosanjani je san mnogih, a razloga je puno - od loših prehrambenih navika preko svakodnevnog stresa do manjka novaca za zdravu prehranu. No, najveći je problem samostalno odlučivanje o tome što je dobro za vas.

Naime, kako bi dostigli i održali idealnu težinu, potrebno je konzultirati stručnjake u nekim situacijama, pa da vidimo kako u četiri laka koraka stići do one željene brojke na vagi.

Za početak, izračunajte svoj indeks tjelesne mase BMI, što može jednostavno napraviti i na našem portalu OVDJE.

>> Što je zapravo idealna težina >>

Nakon toga potreban vam je izračun postotka zdravih masti u organizmu, za što ćete ipak trebati posjetiti liječnika, koji će vam uz to moći objasniti koliko zdravih masti trebate imati kako bi vam organi normalno funkcionirali.

Kad ste već tamo, priupitajte i koja bi dijeta najviše odgovarala vašem organizmu, a pri njenom odabiru postavite si realne i dostižne ciljeve - postizanje idealne težine je proces koji treba trajati, a tijekom toga nastojte usvojiti načela prehrane koja će vam omogućiti da je održavate bez problema. 

>> Koja je idealna težina za žene >>

I da, prihvatite činjenicu da će vam se tijelo mijenjati kako budete topili višak kilograma, no jednako tako će biti i razdoblja u kojima ćete kilograme djelomično vratiti zbog nekih faktora na koje ne možete utjecati. Jedino što je važno jest da ne odustanete i da stvarno promijenite način prehrane.

Zvuči zahtjevno, no nagrada će biti vrlo velika - tijelo kakvo želite i puno bolje zdravlje. Isplati se!

07.04.2015. 11:22:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh