« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SVEGA PO MALO

Šareni glazbeni đumbus ovog vikenda u Medici

U četvrtak Medikom praši live melodični hardcore uz tri benda, u petak je na rasporedu punk - reggae fiesta, a u subotu vas očekuje doza psihodeličnog breakbeata - OSVOJITE UPAD

Medika
Medika (AKC Medika)
Više o

medika

,

nagradna igra

,

Melodični Hardcore

,

Subvultures Ardkor Fešta 2

,

Black Sails

,

Declaration

,

Punk-Reggae Fiesta

,

Pistolero

Četvrtak 11.11./ Melodični Hardcore/ Subvultures Ardkor Fešta 2

Nine Eleven (Francuska)
http://www.myspace.com/nineeleven

Moderni "melodični" hardcore, vraćaju se u ove krajeve nakon relativno nedavne svirke u Županji na S.A.W.A. festu. Uz karakteristične zvuke vezane uz žanr, znaju tu i tamo abrazivnije zazvučati (i podsjetiti npr. na Dead Swanse), pomalo metaliziranim melodijama zavuči na Shai Hulud ili Newborn/Bridge To Solace, a dogodi se da ulete i u post-rock atmosferu. Možda sveukupno malo školski, ali vrlo uvjerljivo i usvirano live.

Osvojite upad na Metro portalu!

Declaration (Zagreb)
http://www.myspace.com/declarationpunk

Nakon točno 9 mjeseci od "promocije" splita sa I Hope You Suffer na prvoj ardkor fešti, dečki napokon imaju pravu promociju sa CD-ima u rukama (doslovno, stvarno su gotovi!). Dosta se toga od onda promjenilo, IHYS su se raspali, tako da je materijal prenamjenjen u self-titled album (koji će se moći kupiti po promotivnoj cijeni na koncertu). Što se koncerta tiče, možete očekivati pokoju novu stvar, a vratio se i stari gitarist tako da će sad po prvi put u Zagrebu predstaviti peteročlanu postavu.

Black Sails (Zagreb)
http://www.myspace.com/hiddenlayer

Prije znani kao Hidden Layer, momci će odsvirati stvari novijeg zvuka zbog kojih su i promjenili ime, a premijerno nastupa i novi vokal. Očekujte teški, kaotični metalizirani hardcore, uz podosta math dijelova, Converge-asto živčanih gitara i ponešto melankoličnih melodija.

avatar.png
Subvultures Ardkor Fešta 2

Ulaz od 20h, koncert od 21h Upad: 20 kn

http://www.facebook.com/event.php?eid=137936316259081

Petak 12.11. Veeelka Fešta/ Punk-Reggae Fiesta! meets Brain Decay meets Colours Of Night 2

Djs: Metniga, Gyros + gosti

Medika vas časti revitalizacijom programa pokrenutog početkom ovog stoljeća, koji se kroz nekoliko godina u redovnim intervalima odvijao najčešće u klubu Močvara. Bivajući vrlo dobro prihvaćena od strane publike, sa respektabilnim prosjekom posjećenosti, PRF! je u kontinuitetu obuhvaćala koncerte autorskih punkrock, dub, reggae, ska i ostalih srodnih inozemnih i domaćih bendova, uz podršku stalnih i gostujućih DJ-a, istovremeno pokretajući kod nas jednu "novu" scenu, uz koju su stasali bendovi poput npr. Abrakha-Dub-R, Antenat-a ili Radikal Dub Kolektiva.

Uz nezaobilazne punkrock, ska i dub-reggae klasike i kronološki presjek od '70ih godina do danas, naglasak je na onim imenima koja su stvarala ili još uvijek stvaraju crossover stilove, čineći tako jednu posebnu i atraktivnu glazbenu definiciju utemeljenu na kombinaciji društveno osviještenih tekstova i plesnih ritmova.

Za ovo besplatno izdanje svoje setove će vam odvrtiti pokretač i rezident večeri DJ Metniga, partner in crime - Gyros (ex - Skatanico Sound fame) i poneki gost iznenađenja.

@ Garaža: Brain Decay - garage benefit edition

Još jedno neponovljivo izdanje vaše Brain Decay poremećene ekipe. Skoro svaki njihov izlazak iz pakla je obilježen nekom dobrom namjerom, pa tako i ovaj put. Skupljaju sredstva za osposobljavanje velike medikine radionice koja će kad zaživi producirati sve i svašta, od bicikala, svjećnjaka, pa sve do lijesova. Dakle dođite podržati, ako imate viška starih alata, peći, pila, švasmašina, donesite, kao zahvalu, mali sakati patuljak će vaše ime ispisati na zrnu riže.

Ovaj put ne briju na tehničke predispozicije i komociju, pa benefit party rade u garaži u dvorištu (buduća radionica). Ko padne u grabu sam si je kriv. Ako je glazba zvonka radost, onda je ovo agonija i užas. Dakle brejkor, eksperimentala, terror improvizacije, video instalacije, performansi, samoozljeđivanje. Ko ne dođe lud je.

@ Siva Dvorana: Colours Of Night 2

Writeri svih zemalja, kvartova, uzrasta i spolova još jednom se prizivaju u sivu dvoranu Medike da pokažu šta znaju, ovoga puta sa markerom. Uz to, očekuje vas i izložba radova Igora Šćekića, koji će svojim brainstormingom slika pokazati da writeri znaju još puno tog crtati osim slova.

Ekstra: muzika i gosti iznenađenja.

@ Chakkas Room: Rasta Emmbasy Trip Hop/Reggae edishon

Prince Shango, Tomi (Rondo Che Crew), Chakka

Ako je put iz garažiranog pakla popločan ponekom dobrom namjerom onda je put kroz birtiju posut staklom, pikavcima i rigotinom grešnika... Kada vam ispiše sudbinu na dlan, sakati patuljak sprovest će vas kroz nekoliko krugova autonomnog, ali kulturnog pakla Medike...

Da je nekome život majka, a tek ponekom maćeha uvjerit će vas već sutrašnji dan koji nitko od nas nije dužan čekati trijezan... Za bolje ne znamo, gore ne može biti, a sredina više nije ni malo zlatna i baš zato brigu na veselje pa trbuhom za kruhom, pravo u birtiju...

A u birtiji kao i uvijek, nekoliko iznenađenja koja vam se nikako neće svidjeti, ali će vam se urezati duboko u debelo meso i češkati vas još nekoliko nedjelja kao ubod debelog dunavskog komarca. Za prisutne muziku će birati mladi skrecher velike budućnosti, a za pjesmu će biti zadužen netko drugi... Od poslije ponoći, kada se svi potpuno razgolite i krenu navlačiti prehladu Princ Shango će vam pomoći da vas vrućica nikako ne ostavi na nogicama umornim od plesa... Pa kome opanci, a kome Reebok patike... Odlučite si sami...

Preko dana i noći, Ulaz slobodan

http://www.facebook.com/event.php?eid=162406847113054

Subota 13.11./ Psy-Breaks/ Pistolero w/ Monk3ylogic & Mike Method (Bristol / UK) + Irie Revolution Sound

pistolero_irie.jpg
Pistolero

U Mediku 13. studenog na još jedan Pistolero dolazi engleski psy-breaks projekt. Monk3ylogic je bristolski breaks dvojac kojeg čine Will Bolam (poznat još i kao psy-trance producent Subliminal System) te Mike Connell (također i u psy-trance projektu Beyond Control).

KaoMonk3ylogic, na sceni su tek nešto više od godinu dana i već su nastupali na festivalima kao što su Glade, Waveform, Tribe Of Frogitd., a produkciju i remikseve objavljuju na respektabilnim labelovima kao što su Broken, AUX, Broken Robot ili Liquid Records.

Plesnom podiju uvijek isporučuju kvalititenu dozu psihodeličnog breakbeata uz elektro ulete i solidnu količinu masnog basa. Mike Method je DJ alias Mike Connella i u Mediki će odraditi svoj dj set u koji, osim poglavito opasnog breakbeata, može zalutati i poneka psy-trance bomba, elektro metak ili minimal-tech brija.

U klubu još vrte Pistolero rezidenti Kirg, Pelks i Zmayo, dok su za video, kao i obično, zadužene Tanja i Wild Bronco.

U Chakkinoj chillout sobi nastupaju novosadski Irie Revolution Sound. Dvojac je nastao u veljači 2007. godine kao rezultat višegodišnjeg praćenja reggae and dub pravaca i čine ga Selecta Jahngo i DeepStoned selecta. Njihova je misija približavanje glazbe ljudima i prenošenje njene poruke koju ona nosi o današnjem društvu, a koju su prenosili širom regije i na festivalima kao što su Exit, Trenchtown, Una Riversplash itd. Vrte dub, roots reggae, new roots, a možda im se zalomi i poneka elektro dub, dubstep, steppers ili drum'n'bass stvar. Na chillu još vrte Lindarski i Akira uz kul projekcije na video zidu.

Upad je 30kn do ponoći, a 40 kn kasnije.

http://www.facebook.com/event.php?eid=130165070370968


09.11.2010. 12:35:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh