« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
JURILICE

Rimčev Concept One razvalio Porsche 918

Bangin' Gears je emisija u kojoj najbolji automobili na svijetu odmjeravaju snage, a okušati se s najboljima mogao je i Concept One Mate Rimca

Concept One ima još jedan važan skalp za pojasom
Concept One ima još jedan važan skalp za pojasom (Screenshot YouTube)
Više o

Concept One

,

najbrži automobili

,

Porsche 918

,

Bangin Gears

Concept One, jurilica iz garaže Mate Rimca dobila je još jednu veliku pohvalu i utrku - cestovni okršaj s Porscheom 918 u emisiji Bangin' Gears.

U samom uvodu Rimčeva jurilica je dobila velike pohvale na račun opreme, načina rada i tehnologije koju koristi. No to nije bila svrha ove emisije. Svi su čekali obračin na stazi s predstavnikom takozvanog 'svetog trojstva' u kojem se nalaze Ferrari LaFerrari, McLaren P1 i Porsche 918. Oni slove za najbrže cestovne serijski proizvedene automobile na svijetu.

Već ranije LaFerrari, najbrži model automobilskog velikana iz Maranella, nije uspio prići ni blizu Conceptu One u ogledu jedan na jedan.

Zato su u Bangin' Gearsu sučelili električnu jurilicu s Porscheom 918.

Uoči utrke Rimac nije htio ništa prognozirati. Samo je poručio da očekuje zabavu. ''Neka bolji auto pobijedi'', kazao je Rimac. Automobili su stali na startnu liniju i ispred njih se prostirala staza specijalizirana za utrke na 400 metara.

Uslijedio je start dviju jurilica, ali već nakon stotinjak metara bilo je jasno da će Rimac prvi prijeći zadanu dužinu. Rimac kaže da je njegov Concept One dobio u pet od šest tih utrka, a jednu nije dobio jer je napravio grešku prilikom starta.

Pogledajte kako je to izgledalo:

10.10.2016. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh