« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Recept za siguran san kad ne možete zaspati

Kako zaspati kad vam to jednostavno ne ide? Nije tako komplicirano, samo trebate slijediti savjete koje smo prikupili za vas

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

spavanje

,

san

,

kako zaspati

,

savjeti

Nesanica je opasna za zdravlje, no ovaj ludi ritam života nerijetko nas dovodi u situaciju da je na satu već dva ili tri ujutro, a mi se i dalje okrećemo u krevetu, čekajući da nam san padne na oči.

Stručnjaci kažu - pogrešno. U takvim situacijama prvo treba izaći iz kreveta, jer inače šaljete poruku mozgu da krevet nije mjesto za spavanje. Otiđite u drugu sobu i radite nešto opuštajuće i umirujuće s prigušenim svjetlom, čitajte knjigu ili novine. Čim vam se prispava, vratite se u krevet i odmah ćete zaspati.

>> Kako zaspati bez problema >>

Na taj način ćete zapravo umiriti mozak, jer ako razmišljate o, primjerice, onome što trebate napraviti sutra na poslu ili po kući, nikad nećete zaspati. Stoga, nije loša ideja zapisati sve što vam pada na pamet kako biste ispraznili mozak i omogućili mu da se smiri i dozvoli vam da zaspete.

Jedan od problema je i sat - ako stalno gledate na njega i vidite koliko još malo sna imate na raspolaganju, nećete se opustiti. Zato okrenite sat tako da ga ne vidite iz kreveta, i opet ćete omogućiti mozgu da se smiri.

>> Kako lakše zaspati i dobro se naspavati >>

Umirujuća šalica čaja ili toplog mlijeka, uz par stranica knjige ili omiljenog časopisa riješit će većinu problema sa spavanjem, a ni za živu glavu nemojte paliti televizor ili računalo - onda od sna neće biti ništa. 

19.11.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh