« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
20 GODINA POSLIJE

Psihodelična zabava u sjećanje na klub Vrhovec

U nedjelju 14. ožujka od 18 sati podsjetite se atmosfere koja je prije 20 godina vladala u Vrhovcu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

zagreb-info

,

program Močvara

,

klub Močvara

,

Vrhovec

Osamdesetih godina prošlog stoljeća u Zagrebu je većina kvartova imala svoj mali omladinski klub. Bili su to tzv. "klubovi socijalističke omladine". Iako činjenica da je tada bilo toliko klubova zvuči sjajno to u stvarnosti nisu bili pravi klubovi niti su imali pretenziju da to budu.

Bila su to mjesta bez ozbiljne klupske infrastrukture, a u njima su se povremeno događali raznoliki sadržaji kao što su društvene igre (šah, Čovječe ne ljuti se), projekcije filmova, sastanci planinarskih društava, razni tečajevi i rijetko neke manje svirke i slušaone te su tako zadovoljavali zapravo neke društvene potrebe samo ekipe iz kvarta.

Međutim, jedan od takvih klubova ipak se razlikovao od svih ostalih: bio je to Klub omladine Črnomerec, popularno zvan Vrhovec, smješten u jednoj kući na brdu na Črnomercu na adresi Vrhovec 5.

Kuća je nalikovala kući duhova iz Alan Forda, ali u njoj nije bilo Baby Kate, agenta Larrigana i ostalih opakih duhova, već su kućom vladala razigrana braća Ivan i Štef Tenšek, porijeklom iz Bedekovčine, koji su jednog dana 1986. godine, u namjeri oplemenjivanja kluba, odlučili prostor otvoriti mladim, tada petnaestogodišnjim entuzijastima neobično sklonim psihodeličnoj glazbi.

No, kako svakoj dobroj priči dođe kraj tako se i za ovu pobrinula slavna povijest - došao je novi poredak i mnogi klubovi su umrli, pa i ovaj. Zadnji događaj bio je održan u 6. mjesecu 1990. nakon čega se svi sudionici raspršuju na razne strane, dok na istoj adresi sada djeluje Institut za turizam.

S obzirom na zaboravljenu važnost Vrhovca u životu grada i na to da su neki od korijena Močvare potekli i od tamo Močvara organizira psihodelično okupljanje svih frikova, pankera, hašišara, rasta, buntovnika, zanesenjaka koji su stvarali povijest Vrhovca ili im je ta priča na neki način bliska.

Dođite i osjetite trunak legende uz psihodelične zvukove s Vrhovca.
Da li smo nostalgični? Malo i jesmo, zašto ne?:)
Upad: 0 KN

12.03.2010. 15:04:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh