« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
STVARNO?

Proteinske dijete vas debljaju

Proteinske dijete u zadnje vrijeme su sve popularnije, od Atkinsove do Dukan dijete, no dugoročno istraživanje pokazalo je da nemaju baš tako sjajne posljedice

Proteinske dijete daleko su od zdravih?
Proteinske dijete daleko su od zdravih? (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

Atkinsova dijeta

,

debljanje

,

Dukan dijeta

,

proteinska dijeta

Proteinske dijete kao što su Atkinsova ili Dukan dijeta ustvari povećavaju rizik nakupljanja viška kilograma i imaju vrlo negativan utjecaj na zdravlje srca, pokazalo je istraživanje provedeno na 7 tisuća ljudi.

>> Opća pravila revolucionarne Dukan dijete >>

U istraživanju je utvrđeno da osobe čija prehrana sadrži veliku količinu proteina dugoročno imaju bitno veći rizik od debljanja od osoba s različitim prehrambenim naivkama.

>> Riješite test i pronađite idealnu dijetu za vaš tip osobnosti >>

Konzumacija velike količine proteina i poveznica prema smrti i tjelesnoj težini predstavljala je osnovu analize podataka španjolskog istraživanja, a niti jedan od ispitanika na početku istraživanja nije imao problema sa srcem, no svi su bili rizični zbog kilaže ili zdravlja.

>> Tri najpopularnije dijete i njihove mane >>

Istraživanje je pokazalo da je povećan unos proteina izravno povezan s čak 90 posto većim rizikom od dobivanja više od 10 posto tjelesne težine nakon što se proteini zamijene ugljikohidratima, a povećan rizik je primjećen i kod onih koji su proteine zamijenili masnoćama.

>> Dijete koje bi trebalo izbjegavati >>

Povećan unos proteina povezan je i s 59 posto većim rizikom od smrti nakon zamjene proteina ugljikohidratima i čak 66 posto većim rizikom kad se zamijene masnoćama. 

Zaključak je jednostavan - trenutno ne postoje dokazi koji potvrđuju da su proteinske dijete dobre za zdravlje, upravo suprotno.

11.05.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh