« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
OPREZ

Dijete koje bi trebalo izbjegavati

Nekoliko vrlo popularnih dijeta zapravo predstavljaju priličnu opasnost za vaše zdravlje

Kupus dijeta je opasna
Kupus dijeta je opasna (Arhiva)
Više o

Atkinsova dijeta

,

krvne grupe

,

sirup od javora

,

dijeta s kupusom

,

kupus dijeta

U poplavi dijeta kojima nas bombardiraju sa svih strana ima i onih koje su prilično loše za naše zdravlje, ali često su privlačne jer nude ograničeni unos kalorija i čini nam se da bi mogli brzo stići do željene težine. 

Tako je čarobni napitak od limunade s javorovim sirupom i kajenskom paprikom koji je, navodno, čudotvoran i deset dana ne smijete ništa jesti nego samo piti ovu mješavinu, zapravo pravi šok za organizam koji nas ostavlja bez minerala, vitamina i bjelančevina potrebnih za obnovu stanica.

Post od 24 sata ili mjesečeva dijeta nema niti jednu znanstvenu potrvrdu o svojoj učinkovitosti, pa ga ne bi trebalo preporučivati, iako zapravo ne nanosi veliku štetu zdravim ljudima. 

Jednaka je situacija s dijetom po krvnim grupama koju, unatoč svim pokušajima, nisu uspjeli dokazati kao učinkovit i zdrav način mršavljenja, a famozna kupus dijeta također će tijelo nepotrebno izložiti velikom stresu.

Za kraj, Atkinsova dijeta nam zapravo krade potrebne ugljikohidrate jer je preporučena količina, po mišljenju nutricionista premalo za bilo koga, jer se dnevni unos svih grupa hrane treba određivati postocima.

10.07.2013. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh