« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
INSTANT RJEŠENJE

Pobijedite stres u 60 sekundi

Najveći neprijatelj današnjice nije neuništiv - štoviše, možete ga pobijediti u samo jednoj minuti

Stres na poslu možete pobijediti barem privremeno
Stres na poslu možete pobijediti barem privremeno (Deviantart)
Više o

stres

,

posao

,

savjeti

,

šljive

,

magnezij

,

nervoza

,

kako pobijediti stres

Stres. Vaš svakodnevni suputnik, naročito na radnom mjestu. Priča se kako je najbolje otarasiti ga se uz pomoć joge, udaranja u vreću za boks ili šopingom. Pa dobro, možda kod nekoga to pali, ali postoji i nekoliko instant metoda koje nipošto ne biste trebali podcijeniti. Tko zna, možda će vama najbolje odgovarati.

Pojedite šljivu

Držite paketić suhih šljiva u ladici svojeg radnog stola ili u torbi. One su pune magnezija koji ublažava posljedice stresa. One su vam instant doza energije jer potiču lučenje 'hormona sreće' serotonina.

Igračke

Imajte u ladici radnog stola neku igračku. ne mislimo baš na plišanog medu već na nešto poput autića, Rubikove kocke pa čak i Yo Yo dolazi u obzir. Omiljena igračka vam u minitu može popraviti raspoloženje bez obzira koliko godina imali. Isto tako možete imati boje i njima šarati po papiru.

Zagrljaj

Ako ste žena i imate jako dobru prijateljicu na radnom mjestu, ne bi vam trebao biti problem zatražiti zagrljaj potpore. Naravno, ako vam prijateljica nije ujedno i nadređena.

Izdahnite sve brige iz sebe

Pronađite miran kutak, zatvorite oči i ignorirajte sve zvukove. Duboko dišite kako biste se smirili. Ako je potrebno, brojte unazad od 100.

>> Pobijedite stres - ako to mogu vojnici možete i vi

Za to će vam trebati otprilike jedna minuta - sasvim dovoljno da iz glave izbacite (barem na neko vrijeme) sve ono što kod vas izaziva stres.

Terapija smijehom

U stankama ne propustite priliku uživati u šalama ili vicevima. Smijeh zaista pomaže i s lakoćom uklanja izvor stresa. Možete pronaći viceve na internet, smiješni video - zabilježite te stranice tako da vam uvijek budu dostupne kad zatrebate novu dozu smijeha.

Istezanje

Udaljite se od računala kako biste odmorili oči, istegnite ruke i leđa. Odite do toaleta I tamo se istežite malo intenzivnije.

>> Kako ublažiti stres i umor koje uzrokuje posao

U stankama popravite makeup i frizuru - ako izgledate dobro, osjećat ćete se dobro.

Sretno!

20.12.2010. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh