Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2010. 21:00:00
INSTANT RJEŠENJE

Pobijedite stres u 60 sekundi

Najveći neprijatelj današnjice nije neuništiv - štoviše, možete ga pobijediti u samo jednoj minuti

Stres na poslu možete pobijediti barem privremeno
Stres na poslu možete pobijediti barem privremeno (Deviantart)

Stres. Vaš svakodnevni suputnik, naročito na radnom mjestu. Priča se kako je najbolje otarasiti ga se uz pomoć joge, udaranja u vreću za boks ili šopingom. Pa dobro, možda kod nekoga to pali, ali postoji i nekoliko instant metoda koje nipošto ne biste trebali podcijeniti. Tko zna, možda će vama najbolje odgovarati.

Pojedite šljivu

Držite paketić suhih šljiva u ladici svojeg radnog stola ili u torbi. One su pune magnezija koji ublažava posljedice stresa. One su vam instant doza energije jer potiču lučenje 'hormona sreće' serotonina.

Igračke

Imajte u ladici radnog stola neku igračku. ne mislimo baš na plišanog medu već na nešto poput autića, Rubikove kocke pa čak i Yo Yo dolazi u obzir. Omiljena igračka vam u minitu može popraviti raspoloženje bez obzira koliko godina imali. Isto tako možete imati boje i njima šarati po papiru.

Zagrljaj

Ako ste žena i imate jako dobru prijateljicu na radnom mjestu, ne bi vam trebao biti problem zatražiti zagrljaj potpore. Naravno, ako vam prijateljica nije ujedno i nadređena.

Izdahnite sve brige iz sebe

Pronađite miran kutak, zatvorite oči i ignorirajte sve zvukove. Duboko dišite kako biste se smirili. Ako je potrebno, brojte unazad od 100.

>> Pobijedite stres - ako to mogu vojnici možete i vi

Za to će vam trebati otprilike jedna minuta - sasvim dovoljno da iz glave izbacite (barem na neko vrijeme) sve ono što kod vas izaziva stres.

Terapija smijehom

U stankama ne propustite priliku uživati u šalama ili vicevima. Smijeh zaista pomaže i s lakoćom uklanja izvor stresa. Možete pronaći viceve na internet, smiješni video - zabilježite te stranice tako da vam uvijek budu dostupne kad zatrebate novu dozu smijeha.

Istezanje

Udaljite se od računala kako biste odmorili oči, istegnite ruke i leđa. Odite do toaleta I tamo se istežite malo intenzivnije.

>> Kako ublažiti stres i umor koje uzrokuje posao

U stankama popravite makeup i frizuru - ako izgledate dobro, osjećat ćete se dobro.

Sretno!

20.12.2010. 21:00:00
http://metro-portal.hr/pobijedite-stres-u-60-sekundi/52986/