« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SVEGA VAM JE DOSTA?

Odlične vježbe za oslobađanje od stresa

Regularni polaznici teretana uglavnom vježbaju iz dva razloga: poboljšanje fizičkog izgleda i očuvanje zdravlja

Izbacite stres iz sebe
Izbacite stres iz sebe (Shutterstock)
Više o

boks

,

stres

,

sprint

,

vježbe

No još jedna bitna stvar koja se može dobiti vježbanjem, a ne treba ju zanemariti, jest smanjenje stresa. Ako ste svakodnevno suočeni sa stresnim situacijama, to može dovesti do manjka energije, lošijih rezultata na poslu pa čak i kroničnih bolesti.

Sve dole navedene vježbe oslobađaju endorfin koji eliminira stres, i dovodi vaš um u opuštenije stanje, reducirajući tenziju koju osjećate. Stoga ih nije na odmet isprobati.

1. Kick boks i borilačke vještine - ovaj sport stekao je veliku popularnost u svijetu kao i kod nas, što putem prijenosa borbi vrhunskih boraca, što putem atraktivnosti, kao i sudjelovanjem našeg renomiranog borca Mirka Filipovića. Postoje različiti stilovi borilačkih vještina kao tradicionalni kick boks, jujitsu, Muay Thai, Taekwondo, kung fu, Judo, Karate itd. Ovaj tip vježbe će također pomoći vašoj fleksibilnosti i brzini, stoga ako su to komponente na kojima želite raditi, onda je ovo savršen izbor.

2. Sprint visokog intenziteta - ovo je još jedan način kako potakniti brzo lučenje endorfina. Kombinirajući periode brzog sprinta s laganim hodom, povečat ćete broj otkucaja srca, cirkulaciju krvi, unos kisika, te smanjiti stres. Mnogi smatraju kako je ovo odličan način ispucavanja ljutnje također.

3. Duboko disanje - joga spada u tradicionalne vježbe koje otklanjaju stres, no ako niste zainteresirani za ovu metodu, obično duboko disanje također vam može pomoći. Najbolje rezultate postići ćete na nekom mirnom i tihom mjestu, gdje možete sjesti i koncentrirati se na udisanje i izdisanje. Fokusirajući se prema sebi, odmičete se od fokusa onog što vam donosi stres, te postižete mir i spokoj.

4. Trčanje na duge staze - to je zapravo suprotnost sprintu visokog intenziteta. Ovaj tip trčanja pomaže vam da doslovce pobjegnete od svakodnevnih problema te pročistitie um. Endorfinu na ovaj način treba duže da uđe u krv, no kada se to dogodi osjećaj je prirodan i gotovo euforičan.

5. Vježbe u kojima uživate - na kraju, treba naglasiti da su neke od najboljih vježbi za oslobađanje od stresa one u kojima najviše uživate. Čak i ako se radi o rekreacijskim aktivnostima koje upražnjavate povremeno, poput kuglanja, pecanja ili skijanja, napravite mjesta u vašem rasporedu i prepustite se razbibrigi.

29.06.2014. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh