« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DONJE SVETICE 40

Pionir nuskool breaks zvuka Rennie Pilgrem ovog petka u Sirupu

Pistolero ovog petka ugošćuje legendarnog Rennija Pilgrema, a u subotu Sicko Disko slavi svoj treći rođendan - OSVOJITE UPAD

Rennie Pilgrem
Rennie Pilgrem (Sirup)
Više o

zagreb-info

,

sicko disko

,

Sirup

,

Pistolero

,

Bobs'n'babes

,

Rennie Pilgrem

Četvrtak 02.12. // Bobs'n'babes fashion show & launch party

Domaći modni brand Bobs'n'babes 2. prosinca u klubu Sirup organizira party i ''funky fashion show'' povodom lansiranja web shopa i nove kolekcije odjeće. Za glazbu tijekom i nakon revije brinut će se DJ M.I.L.E.

Iza imena Bobs'n'babes stoje dizajneri Karla Matković i Paul Prescott. Splićanka Karla i Paul, inače britansko-francuskog podrijetla, upoznali su se u Indiji gdje su odlučili ujediniti svoje kreativne snage i stvoriti vlastitu liniju odjeće koja bi reflektirala njihov životni stil: jednostavan i zabavan.

Bobs'n'babes su s radom počeli 2008. Danas imaju 3 prodajna mjesta na otoku Braču te desetak distributera duž Jadranske obale. Dizajni Bobs'n'babesa dotiču se pitanja očuvanja okoliša poput globalnog zatopljenja, ljubavi i veza te života općenito. Stoga, da bi svoju odjeću učinili dostupnom svima koji ju žele kupiti u Hrvatskoj i izvan nje, Bobs'n'babes su odlučili lansirati novi web site s pripadajućim online dućanom u kojemu će svi kupci, bez obzira na svoju lokaciju, uvijek imati  pristup cjelokupnoj kolekciji.

Više informacija na www.bobsnbabes.com.

Ulaz s pozivnicama.

Petak, 03.12. // Pistolero with Rennie Pilgrem

U petak, 3. prosinca, na Pistolero u Sirup dolazi glazbena legenda i pionir nuskool breaks zvuka, Rennie Pilgrem. Kao sin jazz trubača, od najranijih je dana okružen kvalitetnom glazbom raznih jazz i funk brijača, a i sam je svirao saksofon i klavijature u nekoliko underground jazz-funk bendova tijekom osamdesetih. Veliki zaokret u svom glazbenom životu doživio je krajem 80-ih slušajući glazbu s druge strane Atlantika, točnije iz Detroita, pa se sljedećih nekoliko godina, zajedno sa Ellis Deejem, Richard Thakeom i Nick Newton Scottom bavi hibridom housea i breakbeata u projektu Rhythm Section.

Osvojite upad na Metro portalu!

1993. osniva kultni Thursday Club Recordings na kojem je počeo objavljivati vlastite materijale, te između ostalog i breakbeat klasik ''A place called acid'' 1995. godine. Zajedno sa breaks facama Tayom, Adamom Freelandom i Ianom Williamsom pokreće ''Friction'' večer na kojoj su promovirali odmak od tadašnjeg dominantnog big beat pravca kojeg su nazvali Nu Skool Breaks, a sljedećih godina, osim na vlastitom TCR labelu, objavljuje i na etiketama kao što su Kickin, Mob, Whole 9 Yards, 10 Kilo, Rat, Trigger i Functional.

Prije nekoliko godina na Breakspoll međunarodnoj breaks nagradi, proglašen je najutjecajnijom osobom u breakbeat glazbi, a danas njegov glazbeni izričaj varira od klasičnog nuskool breaks zvuka pa sve do aktualnog nu funka. Glazbena podrška Rennieu u Sirupu bit će Pistolero rezidenti Kirg, Pelks i Zmayo dok se za video brinu Wild Bronco te Tanja i 400 zečeva.

Od 23-01 cijene pića su u pola cijene, a upad iznosi 40kn do ponoći, a 50kn kasnije.

Više informacija na www.pistolerobreaks.org

Subota 04.12. // Sicko Disko 3rd bday party

Sicko Disco 4. prosinca u Sirupu slavi svoj treći rođendan, a njihov rezident DJ Marmat slavi rođendan. Zajedno su stvorili 333 zabavu, za koju upad stoji 30/40kn uz happy hour od 23 do 01.

Osvojite upad na Metro portalu!

Evo što kažu slavljenici:

Imamo vam za reći 3 stvari.

1. ne padamo na odjeću, obuću i slične stvari,, iako se volimo dotjerati, ne pišemo lude najave, ne osvrćemo se kad nas pogledaju, jer ovdje smo radi druženja uz ono što nam je najvažnije - glazba.

Da rezimiramo malo - tokom ove tri godine plesali smo na svašta, od nu ravea do diska uz trunke popa i housea, ali i mnoštvo druge glazbe. Gostovali smo po skoro svim zagrebačkim klubovima, da bi se sada skrasili u Sirupu, a ugostili smo od Ed Banger recordsa preko Radioclita, Thieves like us, do Juan Mac Leana i Nipplepeople-a uz pregršt DJ-a iz Srbije i ponekog Slovenca. Uspjeli smo se i proširiti izvan granica, tako da sada imamo još nekoliko DJ-a iz regije (Beograd, Ljubljana, Novi Sad) a najnovije pridošlice su dvojac iz Ljubljane - Analogue Klash. A to znači da Sicko Disko više nije rezerviran samo za Zagreb :)

2. ovaj tulum radimo povodom 3 godine Sicko Diska i rođendana organizatora i pokretača cijele priče - Marmata. Do sada nismo radili rođendane i slavili godišnjice, ali eto poklopilo se da se i neki brojevi poklope pa smo odlučuili odmah napraviti dvostruku zabavu. Nazovimo je 333 zabava.

3. Tu bi sada trebale ići najave gostiju, jer kakav bi to rođendan bio bez njih? Ovaj put odlučili smo se potegnuti do Londona gdje su se skrasili Amp+Deck dvojac, imenima Kev-Kev i Joe Lye. Oni svoj stil opisuju kao eklektičan raspon glazbe od diska preko housea. Joe drži i svoju večer; i jedan i drugi DJ-aju po Londonu ili kao dvojac ili svaki solo. Zatim smo se okrenuli prema Ljubljani od kuda isto dolazi, već spomenuti, dvojac Analogue Klash koji svira svašta veselog, također od housea preko disca pa sve do tvrđih ritmova.

Za kraj tu su i rezidenti Ivna Yuri (kojoj ovim putem želimo sve najbolje u solo vodama) i Marmat. Toliko o tome, na vama je da se pojavite i uveličate ovaj tulum, jer ne slavi se rođendan i to treći baš svaki dan.


30.11.2010. 15:39:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh