« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
JUBILARNA

Pedeseta izvedba Prevaranata

Od premijere 20. studenog 2010. predstavu je na matičnoj sceni i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 25 tisuća gledatelja

Prevaranti po pedeseti put
Prevaranti po pedeseti put (Kerempuh)
Više o

prevaranti

,

Kerempuh

,

Fadil Hadžić

,

Georgij Paro

U četvrtak, 24. svibnja, u Satiričkom kazalištu „Kerempuh" održat će se jubilarna pedeseta izvedba predstave „Prevaranti" , komedije Fadila Hadžića koja od svoje prvaizvedbe pa do danas uvijek na jednak način očarava publiku. Od premijere 20. studenog 2010. predstavu je na matičnoj sceni i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 25 tisuća gledatelja.

"Prevarante" je režirao Georgij Paro, scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Đenisa Pecotić, a glazbu potpisuje Davor Rocco. Uloge tumače Adam Končić, Branka Trlin, Ana Maras, Edo Vujić, Otokar Levaj, Anita Matić Delić/Mia Begović, Hrvoje Kečkeš, Lucija Barišić, Borko Perić i Ivan Đuričić. ˝Već šest desetljeća pišem komedije i sve motive koje sam uzimao bili su mi takoreći na dohvat ruke. Mislim da komediograf i nema drugi bunar iz kojeg će vaditi svoje teme, tim više što su svakodnevna događanja najbliža i najjasnija, skoro bistra kao bunarska voda.

Već prije četiri desetljeća, 1977., napisao sam komediju „Državni lopov" koja se i danas igra u raznim kazalištima pa su očito prevaranti zanimljive osobe kojima taj posao ide sve bolje, makar u našoj zemlji˝ (Fadil Hadžić).

21.05.2012. 15:46:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh