« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
MUSICAL

Footloose će ponovno raspametiti Zagreb

Mjuzikl koji je uspješno rasplesao Hrvatsku u nekoliko navrata završava sezonu pravim spektaklom

Ne propustite zadnju izvedbu sezone
Ne propustite zadnju izvedbu sezone (Footloose)
Više o

mjuzikl

,

Studentski centar

,

musical footlose

Footloose - brodvejski spektakl koji je u proteklih godinu dana igranja prema pisanju medija „raspametio Zagreb, „rasturio Opatiju", „podigao Arenu u Puli na noge" i „ostavio Osijek bez daha", ponovno će raspametiti zagrebačku publiku i to 31. svibnja u novoobnovljenom kinu Studentskog centra.

Riječ je o posljednjoj izvedbi u sezoni za koju ekipa mjuzikla najavljuje pravi spektakl , a glazbu, ples i pozitivnu energiju obećavaju i nakon mjuzikla na velikom after party-u gdje se svi mogu družiti s glumcima.

Priča o mladiću Renu McCormacku koji s majkom iz velikog grada Chicaga odlazi u uspavani gradić Beaumont kojim vlada velečasni Shaw Moore i u kojem je zabranjen ples, davne 1984. godine postala je veliki filmski hit koji je proslavio glumce Kevina Bacona, Lori Singer i Sarah Jessicu Parker te iznjedrio glazbene hitove poput Holding Out for a Hero i Footloose. Na hrvatske pozornice ovu svjetski poznatu priču donio je kreativni tim predvođen talentiranim mladim redateljem Igorom Barberićem, glazbenim redateljem Michaelom Laangsom i producentima Brankom Gladom i Tadijom Kolovratom koji su ovim mjuziklom započeli ambiciozni plan pozicioniranja Zagreba kao Broadway-a regije.

Već u prvih nekoliko izvedbi hrvatski Footloose osvojio je publiku prštećom pozitivnom energijom te nevjerojatnom glazbom i plesom mahom mladih izvođača. Mladoj glumačkoj ekipi na pozornici se pridružuju i pjevač Bojan Jambrošić te voditelj, sportaš i glumac Mario Valentić, dok glavne uloge Rena McCormaka i Ariel Moore utjelovljuju odlični Nikola Milat i Mateja Majer, uz neizostavne ovacije publike.

Osim što je oživio kazališnu ponudu Zagreba i Hrvatske svjetskim hitom, Footloose je po mnogočemu prvi u Hrvatskoj, ali i regiji. Riječ je o prvoj, velikoj, potpuno privatnoj produkciji jednog mjuzikla. Prvi je i uveo trend javnih i otvorenih audicija namijenjenim nedovoljno afirmiranim talentima, mladim pjevačima, plesačima i glumcima, prvi je mjuzikl nastao u samo mjesec dana ali je i prvi kazališni komad koji za cilj ima, tvrde producenti, oživiti i turističku ponudu Zagreba i Hrvatske.

Footloose stvara zvijezde

Dok je davne 1984. istoimeni filmski hit lansirao karijere tada gotovo nepoznatih glumaca Kevina Bacona i Sarah Jessice Parker, danas pak lansira karijere mladih hrvatskih talenata. Tako je nakon angažmana u Footloosu mlada Opatijka Mateja Majerle dobila angažman u novoj predstavi teatra Exit, a dvjema članicama ansambla lakonogog mjuzikla Dijani Didi Šokčić i Matei Hrustić naporan rad i iskustvo koje su brusile upravo u Footloosu se također isplatio.

Djevojke karijeru i školovanje nastavljaju na vodećim svjetskim akademijama, akademiji New York City Dance School u Stuttgartu i respektabilnoj londonskoj Urdang akademiji, čiji studenti igraju u najpoznatijim svjetskim mjuziklima kao što su Wicked i Ghost. 

22.05.2012. 11:36:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh