« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
NOVOSTI

Nimbus E-Car Concept

Nimbus E-Car Concept je automobil budućnosti razvijen kao idealan automobil za grad, cestu i off-road teren – osmislio ga je brazilski dizajner Eduardo Galvani

Nimbus je auto budućnosti?
Nimbus je auto budućnosti? (Automania)
Više o

Nimbus

,

koncept

Nimbus! Vjerujemo da je velikom broju čitatelja ovo ime jako poznato! Nimbus je model leteće metle iz Harry Pottera i svijeta vještica. No, ovom prilikom ne radi se o tome, a ime ima veze s automobilom budućnosti koji je osmislio brazilski dizajner Eduardo Galvani iz Florianópolisa.

On smatra kako automobil budućnosti mora biti kombinacija malog automobila, off-road vozila, mora imati hibridni pogon, te jednostavan i praktičan dizajn karoserije.

Tako je nastao Nimbus, automobil budućnosti razvijen kao idealan automobil za grad, cestu i off-road teren. Mnogi su komentirali oblik kao kabina žičare na kotačima ili ga usporedili s vozilima iz SF filmova 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedno slično iz tog vremena moglo se vidjeti u SF filmu 'Izgubljeni u svemiru' (originalna verzija), dizajnerski vrlo sličnog oblika, ali koje se u filmu ipak kretalo pomoću gusjenica, a ne kotača.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

04.09.2014. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh