Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2014. 12:15:00
NOVOSTI

Nimbus E-Car Concept

Nimbus E-Car Concept je automobil budućnosti razvijen kao idealan automobil za grad, cestu i off-road teren – osmislio ga je brazilski dizajner Eduardo Galvani

Nimbus je auto budućnosti?
Nimbus je auto budućnosti? (Automania)

Nimbus! Vjerujemo da je velikom broju čitatelja ovo ime jako poznato! Nimbus je model leteće metle iz Harry Pottera i svijeta vještica. No, ovom prilikom ne radi se o tome, a ime ima veze s automobilom budućnosti koji je osmislio brazilski dizajner Eduardo Galvani iz Florianópolisa.

On smatra kako automobil budućnosti mora biti kombinacija malog automobila, off-road vozila, mora imati hibridni pogon, te jednostavan i praktičan dizajn karoserije.

Tako je nastao Nimbus, automobil budućnosti razvijen kao idealan automobil za grad, cestu i off-road teren. Mnogi su komentirali oblik kao kabina žičare na kotačima ili ga usporedili s vozilima iz SF filmova 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedno slično iz tog vremena moglo se vidjeti u SF filmu 'Izgubljeni u svemiru' (originalna verzija), dizajnerski vrlo sličnog oblika, ali koje se u filmu ipak kretalo pomoću gusjenica, a ne kotača.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

04.09.2014. 12:15:00
http://metro-portal.hr/nimbus-e-car-concept/87111/