« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
nagradna igra :-)

Nezaboravan provod u Pavelovom zagrljaju

Studentice Ivana, Katja i Kazimira, zahvaljujući nagradi osvojenoj na Metro-portalu, provele su večer s omiljenom grupom

Nasmijana lica članova Pavela i njihovih novih prijateljica dovoljno govore o atmosferi koja je vladala te subotnje večeri
Nasmijana lica članova Pavela i njihovih novih prijateljica dovoljno govore o atmosferi koja je vladala te subotnje večeri (Ivan Klemenčić)
Više o

Pavel

,

Aljoša Šerić

,

Jurica Hotko

Aljoša Šerić i Jurica Hotko, frontmen i klavijaturist grupe Pavel sjedili su protekle subote na terasi stana u središtu Zagreba, pijuckali domaći orahovac i pitali se koga to uopće čekaju. Naime, svakog se trenutka očekivalo da na vrata Aljošinog stana pozvone tri obožavateljice Pavela, koje su večeru i izlazak s omiljenom grupom osvojile na nagradnoj igri na Metroovom portalu.

Dobar izbor vina

Bila je to prava prilika da članovi grupe Pavel, koju je Šerić oformio nakon što je njegov matični bend Ramirez objavio drugu ploču, provjeri kakvog su kova njihove obožavateljice, koje su imale samo nekoliko mjeseci da se uspiju ‘zakačiti’ na debitantski album Pavela.

‘Vjerojatno će doći srednjovječne gospođe, kojima su djeca spržila Pavelov CD’, glasno je razmišljao Jurica, a Aljoša je nekako osjećao da bi se ipak moglo raditi o ‘starijim maloljetnicama’.
Društvu su se na terasi, gdje je prije nekoliko godina snimljen spot za Ramirezove ‘Iste cipele’, pridružili gitarist Igor Arlović i violinist Rista Ibrić, koji je zanat davno ispekao u legendarnoj Plavoj travi zaborava.

Za nekoliko se trenutaka ispostavilo da je istina negdje u sredini. Sve tri obožavateljica Pavela bile su studentice. Na vratim se prva pojavila Kazimira, studentica druge godine arheologije, a za njom su nam se pridružile Ivana, buduća ekonomistica te Katja koja je upravo apsolvirala na socijalnoj pedagogiji.

Prva minuta neugodne šutnje uspješno je savladana kad se na stolu, uz orahovicu, pojavilo i domaće crno vino, a uskoro i rose. Uz zvukove Robbieja Williamsa i Abbe, koji su dopirali iz Aljošine dnevne sobe, saznali smo da Katja ne želi piti alkohol jer ujutro radi, Ivana je priznala da je došla ‘na prijevaru’, jer je nagradu osvojila njezina prijateljica koja nije mogla doći, a Kazimira je na sva usta hvalila Aljošin izbor vina.

Roštilj u tangama

Kako se bližio trenutak odlaska na planiranu večeru, članovi Pavela i obožavateljice njihova rada dolazili su do sve luđih ideja. Nakon svih mogućih i nemogućih scenarija, zaključilo se da bi možda i najbolja ideja bila da se ode na roštilj, koji će nam Jurica pripremiti u tigrastim tangama. Zdravi je razum ipak prevladao pa smo se našli u restoranu Mia Cocina u Avenue Mallu. Orahovica se ponovno našla na stolu, no brzo ju je zamijenilo bijelo vino Biser mora, koje je, kako nam je kazao suvlasnik restorana Bruno Elezović, jedno od aduta njihove vinske ponude.

Za vrijeme opuštene večere u restoranu Mia Cocina, moglo se primijetiti da tri obožavateljice Pavela o svojoj najdražoj grupi znaju gotovo sve, a jednoglasno su zaključile da im je najdraža pjesma ‘Tobago’. Usput, neke su od njih natuknule Aljoši Šeriću da su zainteresirane i za glazbenu suradnju.   

Ivana, Katja i Kazimira smjestile su se između članove grupe, a vrlo se brzo pokazalo da barataju svim informacijama, kako o Pavelu, tako i o Ramirezu. Drugim riječima, imali smo posla s pravim obožavateljicama. Između zalogaja ukusnih ‘domaćih urbanih jela’, zanimalo ih je koliko košta snimanje albuma i spotova, je li se Aljoša rodio ćelav, svađale su se koja je pjesma Pavela najbolja, pogađale koliko mladoliki Ivan ima godina i diskretno dogovarale vokalnu suradnju na nekom budućem Aljošinom albumu.

Nakon što su tanjuri ispražnjeni, tjestenine, pizze i mesna jela pojedeni, cure su dobile i CD-ove grupe Pavel, na čijem su se omotu, osim potpisa članova, sjajili i razni ‘sunčeki’, ‘bubice’ i ostali ukrasi koje su iscrtali inspirirani pavelovci.

Ples uz hitove osamdesetih

U dobrom raspoloženju dočekali smo ponoć, a iako DJ u restoranu Mia Cocina glazbu vrti sve do tri sata ujutro, bilo je vrijeme za treći dio nagradnog izlaska.

Cilj nam je bio kultni zagrebački klub Jabuka, gdje su nas čekali hitovi osamdesetih. U prepunom klubu grupa Pavel je svoje fanove prvo smjestila uz šank, no nije trebalo puno pa da ih plesni ritmovi zlatnog razdoblja svjetske pop-glazbe ponukaju na ples.

Najizdržljivijom se pokazala Kazimira, koja je na plesnom podiju ostala s Juricom i Aljošom, a ostali su se polagano povukli.

No, budući da su novopečeni prijatelji razmijenili telefonske brojeve, ne sumnjamo da je ovo druženje Pavela sa simpatičnim studenticama bilo tek prvo u nizu... 

Piše: Piše: Marko Podrug
15.05.2008. 01:05:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh