« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MYTHBUSTERS

Nevjerojatne činjenice o vježbanju

Neki od mitova o vježbanju su točni, no ima dosta njih koji stvarno nisi istiniti i trebali biste ih znati kako ne bi živjeli u zabludi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

zdrav život

,

mitovi

Vježbanje će vam učvrstiti tijelo i poboljšati zdravlje, no nije loše znati nekoliko činjenica koje se obično zaborave reći.

Primjerice, sjedilački način života i rada ne može se spasiti vježbanjem - ako sjedite cijelo vrijeme na poslu, nema te teretane koja će smanjiti rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Jednako tako, vježbanje vas samo po sebi neće napraviti vitkom i predivnom osobom, jer bez kombinacije sa zdravom prehranom od gubljenja kilograma nema ništa.

>> Ako želite smršaviti, samo vježbanje neće vam biti od koristi >>

Istezanje prije vježbanja smanjuje izdržljivost, iznenađujući su rezultati istraživanja koje je dokazalo da istezanje prije, primjerice, trčanja nije korisno jer ćete biti manje izdržljivi i nećete trčati koliko biste istrčali da počnete lagano, pa zatim ubrzavate.

>> Intenzivno vježbanje 10 minuta dnevno najbolje je za zdravlje >>

Vježbanjem žene obično održavaju težinu, no vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala da nikad nisu bile slabije, a razlog tome je jednostavan - žene žele samo gubitak kilograma, pa ne rade vježbe snage, što je pogrešno.

>> Zašto je bolje vježbati ujutro >>

Za kraj - žene bi trebale raditi različite vježbe od muškaraca, jer iste vježbe imaju različit učinak na spolove.

25.06.2014. 09:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh