« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
KONCEPTI

Mercedes-Benz IAA koncept

Mercedes-Benz IAA koncept ima karoseriju promjenljive geometrije i samim time odličnu aerodinamiku s koeficijentom otpora zraka karoserije od samo 0,19

Mercedes-Benz IAA koncept
Mercedes-Benz IAA koncept (Automania)
Više o

Mercedes-Benz IAA koncept

Pojavio se pomalo neočekivano i na prvu sve zbunio svojim imenom. Radi se o konceptnom automobilu Mercedes-Benz IAA koji se pojavio na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA) u rujnu 2015. 

Premda istog imena 'IAA' kao i kratica imena autosalona u Frankfurtu, značenje je potpuno drugačije. Ime  Mercedes-Benz IAA dolazi od početnih slova tri riječi - Inteligentni Aerodinamični Automobil.

Mercedes-Benz IAA je elegantan kupe sa četvero vrata. Ovaj koncept je prlično dugačak i nizak, tako da je jako izdužene linije. Karoserija je dugačka 5.040 mm (5430 mm u režimu voznje sa izduženom siluetom), široka 1.995 mm, visoka 1.305 mm uz međuosovinsko rastojanje od 2.975 mm.

Omjer proporcija donosi rekordno nizak koeficijent otpora zraka 0,19, a što boljoj aerodinamici i nižoj potrošnji goriva doprinosi i karoserija 'promjenljive geometrije', koja se produži do 390 mm pri brzinama većim od 80 km/h.

Pročitajte više i pogledajte video na portalu Automania.hr

04.12.2015. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh