« Clubbing
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KONCERT

Mary Coughlan u petak u Tvornici

Emocionalna Irkinja teškog životnog puta vratila se još jednom, ponovno bolja nego ikad, uz podršku Svena Buića i Vlade Kreslina

Mary Coughlan
Više o

Tvornica kulture

,

Mary Coughlan

Tvornica kulture ugostit će 27.siječnja 2012. Mary Coughlan, irsku jazz-folk pjevačicu. Na nastupu u Zagrebu, koji posjećuje drugi puta, će joj se pridružiti poljski klavirist Pawl Grudzien, hrvatski kontrabasist Sven Buić i slovenski kantautor Vlado Kreslin.

Mary Coughlan je u svojoj zemlji naišla na veliko odobravanje svojih emocionalnih i iskrenih jazz glazbenih izričaja. Najstarija od 5-ero djece, prošla je u mladosti vrlo težak život. Napustivši školu, sa 15 godina, život joj je krenuo nizbrdo i predavši se alkoholu i drogi, završila je u mentalnoj ustanovi.

Ljubav prema glazbi i želja za životom, natjerala ju je da skupi snage i okrene novu stranicu u životu. Sredinom 70-tih, upoznala je svog supruga Fintana Coughlana i s njim osnovala obitelj, koja se raspala 1981. Ponovno pred životnim krahom, upoznala je slavnog nizozemskog producenta Erika Vissera i njen je život napokon imao uzlaznu putanju.

Glazbena karijera

Erik Visser, čiji je bend Flairck u to vrijeme bio vrlo popularan Europi, pomogao je Coughlan da snimi svoj prvi album. Album je neočekivano prodao čak 100.000 primjeraka u Irskoj.

1990., potpisuje ugovor s East West Records i objavljuje svoj četvrti album „Uncertain Pleasures", koji je itekako ostao zabilježen u Velikoj Britaniji, a producirao ga je Peter Glenister, bivši glazbeni direktor Terence Trent D'Arby.

U albumu su bile uključene skladbe Marka Nevina i Boba Geldofa.

U lipnju 2000, Coughlan je napravila još jedan zaokret u svojoj karijeri kada je predstavila niz multimedijalnih predstava u Dublinu i Londonu u čast Billie Holiday.

Novi studijski album je izdan u travnju 2001, pod nazivom „Long Honeymoon", a drugi u 2002, „Red Blues".

24.01.2012. 14:15:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh