« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TECHNO

Legende britanske techno scene u Zagrebu

Ovog vikenda u zagrebačkom klubu Sirup gostuju renomirani britanski DJi.

(Sirup)
Više o

zagreb-info

,

techno

,

pelleve

,

peglanje lica

,

Alan Bennett

,

Galaxy Tab

,

Froyo

,

Android

Klupski vikend započinje u petak 14.05. s legendarnim Colinom Daleom, veteranom britanske techno scene, i njezinim glavnim akterom posljednjih 20 godina. Dale pripada generaciji glazbenika kao što su Fabio, Grooverider, Dave Angel ili Jumping Jack Frost, s kojima se družio još u školskim danima.

Jedan je od pokretača piratske radio postaje Kiss FM, na kojoj je pokrenuo kultnu Abstrakt Dance emisiju koja je narednih 16 godina odigrala ključnu ulogu u prezentiranju elektroničke glazbe kroz radio eter. Osim radija, Dale je aktivan i u klupskoj promociji pa pokreće razne klupske programe. Od početka 90-ih aktivan je i kao producent pa se može podičiti i prvim izdanjem za kultni label Perfecto Paula Oakenfolda. 

Kao DJ proputovao je svijet nekoliko puta te nastupao na svim kontinentima. Dance Valley, Full Moon, Tribal Gathering, Sunrise, Energy i Love Parade samo su neki od mega evenata na kojima je gostovao. Pokrenuo je i WildLife Artist Management, prvu specijaliziranu agenciju za tzv. digitalne DJ-e, koja promovira nove DJ tehnologije poput Ableton Livea, Traktora i Final Scratcha. Unatoč tome, Colin nije okrenuo leđa vinilima, tako da njegov današnji set up uključuje 3 gramofona, Rane Serato, Pioneer CDJ playere i efekte.
Uz Colina nastupa i Petar Dundov. Tulum počinje u 23h, a traje do 06h.

U subotu 15.svibnja u sklopu Reform večeri u klubu Sirup očekuje vas britanski DJ Evil Eddie Richards. Evil Eddie Richards, "britanski kum house i techno glazbe", istinski je pionir plesne elektroničke glazbe i DJ kulture na starom kontinentu. Eddiejev početak karijere obilježen je rezidencijom u legendarnom klubu Camden Palace u Londonu, jednom od prvih disko hramova na otoku. Njegov veliki doprinos DJ sceni je i činjenica da je 1990. osnovao dy-na-mix, prvu DJ booking agenciju na svijetu.

Zlatne godine njegove karijere svakako predstavlja rađanje novog žanra - tech housea krajem 90-ih i pokretanje klupske večeri Wiggle sa Terryem Francisom i Nathanom Colesom, koja je obilježila londonsku underground scenu tih godina. Eddie Richards neizostavni je protagonist svakog dokumentarca o plesnoj sceni i DJ kulturi, a njegova vitalnost i talent vidi se i danas, kad nakon 30 godina još uvijek oduševljava partygoere diljem svijeta.
Uz Eddiea nastupaju Luka K i Nicole. Tulum počinje u 23h, a završava u 06h. Upad je 50kn

11.05.2010. 12:20:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh