« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WTF?!

Laži o debljini koje serviramo sami sebi

Kad se pogledamo u ogledalo i nezadovoljno skrenemo pogled, umjesto da nešto napravimo najčešće počnemo lagati sami sebi

Kvragu, a bila je dobra pred pet godina ...
Kvragu, a bila je dobra pred pet godina ... (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

vježbanje

,

višak kilograma

,

laži

,

gubljenje kilograma

,

teretana

,

skidanje kilograma

Kad nabijemo višak kila i trebali bi nešto napraviti po tom pitanju, obično prvo malo odlažemo početak dijete ili vježbanja, a ubrzo počinju stizati i isprike koje serviramo sami sebi kako bi opravdali takvo ponašanje.

Uvijek je na prvom mjestu isprika o nedostatku vremena, zbog kojeg ne stignemo pripremati zdrave obroke i vježbati. Naravno, radi se o potpunoj gluposti, jer uz samo malo bolju organizaciju vremena možemo pronaći tih pola sata u danu koliko nam je dovoljno za oboje. Trening odradite ujutro, odmah nakon ustajanja jer je tad najkorisniji, a pripremanje zdravih obroka možete obaviti navečer, umjesto sjedenja pred televizorom.

Reći da vam je svaka teretana daleko, a da pritom imate park pod nosom je još jedna od laži koje sami sebi serviramo. Ujutro nakon ustajanja prošetajte brzim korakom petnaestak minuta po svježem zraku i već ste napravili puno.

Mit o skupoj zdravoj prehrani sprječava mnoge da se prebace na nju, jer kad dođu u trgovine zdrave hrane zavrti im se pred očima (s pravom). No, zdrava hrana se prodaje i na tržnicama, svatko od nas ima neku kumicu za koju zna da ne prodaje čudnovatu nego svoju robu, pa samo malo više inventivnosti u pripremi hrane i evo zdravih i domaćih obroka koji nisu ni GMO niti imaju pesticida.

Ako vam je teško započeti, krenite polako, bez pritiska. Dovoljno je da svaki dan vježbate barem malo nakon ustajanja, za dva tjedna će vam prijeći u naviku i počet ćete to raditi sve intenzivnije i jače.

Jednaka je stvar i s prehranom. Kad uspostavite normalan ritam planiranja obroka par dana unaprijed, bit će lako svaki dan napraviti ručak i večeru koji su zdravi, hranjivi i korisni za tijelo, a ne debljaju.

Stoga, dosta laganja samog sebe, počnite već sutra ujutro laganim istezanjem nakon ustajanja umjesto sjedenja za stolom i srkanja prve jutarnje kave pola sata. Vježbanje će vas probuditi brže i učinkovitije i imat ćete više energije cijeli dan.

08.12.2013. 18:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh