« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Klima u automobilu - kako prepoznati radi li dobro

Ako je klima u automobilu prestala hladiti treba ju napuniti plinom i kontrastom, provesti dijagnozu kvara i popraviti ga, ili samo servisirati klimu

Provjerite radi li vam klima u automobilu
Provjerite radi li vam klima u automobilu (Arhiva)
Više o

klima

,

automobil

,

servis

Kod starijih automobila u ove dane kada su visoke dnevne temperature, klima uređaj zna jednostavno prestati laditi, a u biti klima je posustala i prije, ali sad je trebate i uvidjeli ste kakoa ne hladi, odnosno iz otvora za ventilaciju ne izlazi rashlađen zrak.

U ovakvim slučajevima savjetujemo da prepustite svoj automobil u ruke stručnjaka specijaliziranog za popravak automobilskih klima uređaja koji ima dugogodišnje iskustvo.

Bez obzira na godište vašeg automobila svake se godine gubi od 3 do 8% plina u rashladnom sustavu te opada njegova učinkovitost. Serviser treba vidjeti gdje je kvar, možda kompresor radi, ali je plin izašao iz sustava, pa zato ne može hladiti zrak u unutrašnjosti kabine vozila.

U svakom slučaju stručnjak će vam napuniti klimu s plinom i kontrastom, te ćete za dan-dva biti pozvani na kontrolu kako bi mogli vidjeti na kojem mjestu plin izlazi te preporučiti način popravka.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

27.06.2016. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh