« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako putovati po vrućinama

Savjeti za putovanja u ljetnim mjesecima – donosimo korisne savjete za vožnju ljeti koja ima neke svoje specifičnosti na koje uvijek treba misliti

Kako se vozi po vrućinama
Kako se vozi po vrućinama (Automania)
Više o

savjeti

,

vrućine

,

sigurna vožnja

,

vožnja ljeti

Putovanje ljeti prate brojni izazovi - ispitivanja pokazuju da se gotovo trećina kvarova i tehničkih problema s vozilom (32 posto) događa na putu do ciljnoga ljetovališta.

Također, nedovoljno je poznata činjenica kako se većina prometnih nesreća dogodi upravo u toplijim ljetnim mjesecima, jer vozači pridaju manje pozornosti sigurnosti u cestovnom prometu ljeti nego zimi.

Stoga je jasno da postoji potreba za intenzivnijim osvješćivanjem javnosti o sigurnosti na cestama. Savjesnost, pozornost u vožnji kao i odgovarajuća priprema učinit će cestovnu vožnju ugodnijim doživljajem i odličnim načinom stizanja do omiljene ljetne destinacije.

Putovanje s obitelji: Sve vrijeme pazite na cestu, posebno kada putujete s djecom. Kod brzine od 100 km/h auto u sekundi prijeđe približno 30 metara. Ako se samo na tri sekunde okrenete natrag prema djeci, to može imati kobne posljedice.

Zagrijavanje automobila: kako pokazuju ispitivanja, visoke temperature imaju jednak učinak kao razina alkohola u krvi od 0,5 promila. Ako na automobilskim staklima nemate sjenila, ljeto je pravo vrijeme da razmislite o njihovoj kupnji.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

26.06.2016. 11:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh