« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
NOVI HIT

Kerempuh otvara sezonu premijerom Kod Martinovih

Riječ je o predstavi nastaloj prema motivima komedije jednog od najvećih svjetskih dramatičara Eugènea Labichea

Novi hit kazališta Kerempuh
Novi hit kazališta Kerempuh (Kerempuh)
Više o

premijera

,

Renata Carola Gatica

,

Kazalište Kerempuh

,

Kod Martinovih

Pretpremijerne izvedbe prvog ovogodišnjeg naslova Satiričkog kazališta „Kerempuh" zakazane su za 19. i 20. rujna 2013. u 20 sati, a svečana premijera bit će 21. rujna 2013. u 20 sati.

Riječ je o predstavi nastaloj prema motivima komedije jednog od najvećih svjetskih dramatičara Eugènea Labichea "NAJSRETNIJI OD TROJICE" u režiji i autorskoj prilagodbi poznate mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice. Uz Molièrea i Feydeaua ovaj se autor smatra najistaknutijim predstavnikom francuske komediografske literature.

I Renata Carola Gatica i Labiche po prvi put su na sceni ˝Kerempuha˝, stoga će biti posebno zanimljivo vidjeti na koji će način redateljica autorski pristupiti klasiku te ga kroz suvremeno čitanje pretočiti u mnogostruko bogat kazališni čin. Riječ je o koncepciji koja podrazumijeva razotkrivanje niza ljubavnih zapleta i portreta na mediteranski način, strastven i temperamentan u kojem su jednako bitni dijalozi, kao i tango u čijem se ritmu odvijaju brze dramaturške situacije.

U cjelini, muško - ženski odnosi izraženi su kroz scenski pokret te obilje autorske glazbe i one koja obrađuje neke od najpoznatijih šlagera koji su obilježili 60 - te i 70 - te godine. Projekt je okupio zanimljivu glumačku ekipu, a uloge tumače Anita Matić Delić, Borko Perić, Edo Vujić, Mario Mirković, Linda Begonja, Luka Petrušić, Nina Erak - Svrtan, Ana Maras Harmander, Maja Posavec i Ivan Đuričić.

Valja napomenuti kako Satiričko kazalište ˝Kerempuh˝ ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja što će se, uz mnoga popratna događanja, obilježiti i repertoarno. Uz zanimljiv projekt „KOD MARTINOVIH", čime se kreirala platforma za kreativan rad nove generacije mladih kazališnih redatelja i ˝SASVIM OBIČNE BESMISLICE˝ Daniila Harmsa, jednog od najvećih avangardnih književnika i satiričara koji će se po prvi puta postaviti na sceni ˝Kerempuha˝ u režiji Aleksandra Popovskog, najavljujemo i povratak dva već gotovo antologijska naslova - ˝BUBA U UHU˝ G. Feydaeua i ˝PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA˝ I. Brešana - koji su u povijesti ovog kazališta snažno odjeknuli te uvelike formirali njegov identitet. Bit će zanimljivo preispitati snagu reinterpretacija djela u današnjem kontekstu i njihov kazališni potencijal u novom, suvremenom čitanju. Noćna scena u nadolazećoj sezoni donosi niz koncerata te monodrame u izvedbi istaknutih autorskih imena poput Vilija Matule i Zijaha Sokolovića. 

09.09.2013. 17:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh