« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
GENIJALNO

Premijera ad hoc predstave Čudesna šuma 15. 9. u Sceni Grič

Pet dana rada u izolaciji na seoskom imanju u Moslavini i dolazak ravno na premijeru u sceni Grič u 19 sati 15. rujna

Čudesna šuma bit će napravljena u izolaciji
Čudesna šuma bit će napravljena u izolaciji (Arhiva)
Više o

scena Grič

,

ad hoc predstava

,

Čudesna šuma

K A Z A L I Š T E  TVORNICA LUTAKA  /  Ž I V A  PRODUKCIJA  / S C E N A GORICA   

Predstava „ad hoc"  / Čudesna šuma / premijera 15. rujna, Scena Grič
Autori: Petra Radin, Leon Lučev
Režija: Krešimir Dolenčić

5 dana intenzivnog rada u izolaciji / 6 glumaca / 2 autora / 2 redatelja
Prema autorskom konceptu Petre Radin i Leona Lučeva, pod redateljskom palicom najproduktivnijeg hrvatskog redatelja Krešimira Dolenčića te uz originalnu glazbu jednog od naših najsvestranijih umjetnika, skladatelja i glazbenika Mateja Meštrovića, razvija se dječja predstava.

Danas, 11. rujna u 14 sati ekipa projekta "Čudesna šuma " u sastavu: autori ( Petra Radin i Leon Lučev), redatelj ( Krešimir Dolenčić), redaljica dokumentarca (Luna Zimić  Mijović ) te šestero mladih glumaca (Filip Detelić, Marko Hergešić, Damir Poljičak /  Ivan Magud, Slaven Španović, Ivan Grčić) odlaze u izolirano okruženje seoskog imanja u Moslavini gdje će raditi na tekstu kreirajući predstavu „ad hoc".   

Pred njima je 5 dana intenzivnog rada. Nastanak predstave pratit će dokumentarni film mlade redateljice Lune Zimić  Mijović  te producentske kuće „Živa produkcija".  Glumce će tijekom čitavog procesa rada pratiti dvije kamere, dok treća kamera paralelno prati rad produkcijskog tima u Zagrebu, koji prema uputama dramaturga i redatelja predstave kreira scenografiju i priprema premijeru u prostoru Scene Grič.

Produkcija ove predstave odvija se na više razina koje uključuju različite medije. Na jedan novi, svježi i uzbudljiv način paralelno nastaju kazališna predstava i dokumentarni film. Nakon 5 dana intenzivnog rada, glumci dolaze direktno na scenu i prvi se put pred publikom suočavaju sa scenografijom koja je nastala u njihovom odsustvu. 

Ovaj projekt koprodukcija je kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica. Premijera je zakazana za nedjelju, 15. rujna, s početkom u 19 sati na Sceni Grič.

11.09.2013. 12:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh