« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine
PRIPAZITE :)

Kazne za vožnju bez zimske opreme

Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika

Ne igrajte se da novčanik ne strada...
Ne igrajte se da novčanik ne strada... (Automania)
Više o

kazne

,

zimska oprema

Pisali smo opširno o zimi i kako s automoobilom voziti u teškim zimskim uvjetima o čemu možete pročitati na linku AUTO I ZIMA, a posebno smo istaknuli kako je od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine obavezna zimska oprema na pojedinim državnim cestama i autocestama u Hrvatskoj o čemu možete detaljno pročitati na linku ZIMSKA OPREMA.

Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, No, manje smo pisali kakve kazne možete očekivati ako ne postupite po zakonu...

Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno ili se kreće bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu.

Ako vozač ne postupi po toj naredbi, policijski službenik isključit će vozilo iz prometa. Isključenje vozila iz prometa traje sve dok se ne otklone razlozi zbog kojih je vozilo isključeno.

Sve kazne pročitajte na portalu Automania.hr

06.02.2018. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh