« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako voziti u jesenskim uvjetima na cesti

Vozači oprez! Jesen, kiša i lišće koje pada opasna su kombinacija na cesti – nakupine utabanog mokrog lišća uz rub ceste jednako su skliske i opasne kao i led

Znate li voziti po kiši?
Znate li voziti po kiši? (Automania)
Više o

savjeti

,

uvjeti na cesti

,

jesen

,

sigurna vožnja

Jesen kao promjenjivo godišnje doba od svih vozača zahtijeva puno više pažnje tijekom vožnje. Iz pretežno suhog ljeta ušli smo u vlažnu jesen koja donosi vrlo česte kiše i to u obilnim količinama koje se dugo zadržavaju na površini asfalta cesta i ulica koje ionako nisu u nekom dobrom stanju.

Puno rupa, neravnina, ulegnuća, krivih nagiba, prekopa razno raznih komunalnih i drugih službi zadržavaju kišu na površini asfalta.

Počele su i jesenske magle koje dodatno smanjuju vidljivost i u kombinaciji s kišom i zadržanom vodom na asfaltu predstavljaju povećanu opasnost za nastanak prometne nezgode, što od vozača zahtijeva puno veći angažman, veću koncentraciju i bolju reakciju.

I naravno ispravan automobil, prije svega upravljački sustav, kočnice, gume i ventilaciju koja će pravilnim radom na vrijeme odmagliti stakla i osigurati što bolju vidljivost vozaču.

Sve savjete o jesenskoj vožnji pročitajte na portalu Automania.hr

17.10.2015. 17:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh