« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AQUARIUS

Kako su Editorsi oduševili zagrebačku publiku

Bend se na kraju svirke zahvalio obožavateljima uz obećanje da će ponovno doći u Hrvatsku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Editors)
Više o

Aquarius

,

Editors

,

recenzija koncerta

Deset mjeseci nakon svog prvog nastupa u Hrvatskoj, na T-Mobile InMusic festivalu, britanska grupa Editors ponovno je nastupila u Zagrebu i to u prepunom klubu Aquarius.

U sat i pol koliko je trajao koncert, Editorsi su svirali pjesme sa svoja dva albuma te su publici među kojima je bilo i onih koji su zbog koncerta doputovali iz Slovenije, Italije pa čak i iz Poljske, predstavili i svoj treći, najnoviji CD, "In This Light and on This Evening". 

Koncert je počeo nekoliko minuta nakon ponoći, s obzirom da je u nedjelju bio dan žalosti zbog tragične smrti poljskog predsjednika Kaczyinskog, no ni kasni početak nije pokvario odličnu atmosferu koju je publici priredila birminghamska četvorka.

Tom Smith i njegov bend koncert su otvorili naslovnom pjesmom njihova novog albuma a u idućih sat vremena, uz tek povremeno „hvala", grupa je svirala pjesme sa svoja tri albuma. „Lights", „An End Has Start" i „Bones" oduševili su publiku, no vrhunac večeri definitivno su bili hitovi „The Racing Rats" i „Smokers Outside the Hospital Doors" koje su obožavatelji uglas pjevali s grupom.

Editorsi, vidno oduševljeni zagrebačkom publikom, vratili su se na bis nakon nekoliko minuta te odsvirali još nekoliko pjesama. Prvo je Tom Smith, sam na klaviru, izveo laganicu „No Sound But the Wind" koja se nalazi na soundtracku filma iz Sumrak sage, „Mladi mjesec" a potom su mu se na bini pridružili ostali članovi benda te su odsvirali „Bricks and Mortal, „Papillon" i „Fingers in the Factories" s kojom su i završili svoj jednoipolsatni nastup.

Inače šutljiv, pomalo mračan Tom Smith, kojem je uzor očito Ian Curtis i zvuk njegovog Joy Divisiona, nije mogao sakriti osmijeh i zadovoljstvo zagrebačkim koncertom te se na kraju svirke zahvalio obožavateljima uz obećanje da će opet doći a onda je svima okupljenima  - poslao poljupce.

Piše: Lovorka Kalina
20.04.2010. 15:01:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh