« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TULUM

Jojo Mayer & Nerve u Aquariusu

Pioniri newyorške live electronic scene nastupaju 28. travnja u Aquariusu

Jojo Mayer & NERVE
Jojo Mayer & NERVE (Dancing Bear)
Više o

Aquarius

,

Jojo Mayer

,

Nerve

JOJO MAYER & NERVE su pioniri njujorške „live electronic" scene, predvođeni po mnogima trenutno najboljim svjetskim bubnjarom. Križanjem inteligentnih ritmova klupske kulture (broken beats/d'n'b/jungle/nujazz, itd.) s improvizacijskim konceptima jazza, stvorili su novi hibrid suvremene glazbe i pomaknuli granice modernih standarda.

Autori su mnogih tehničkih inovacija kojima su sisteme programiranja elektronske glazbe primijenili na live izvedbu. NERVE stvara i reagira kao fino usklađen neurološki sustav sa svim dostupnim sinaptičkim mogućnostima. Izvode ''elektronsku glazbu obrnutog inženjerstva'' (Reverse Engineered Electronica) u stvarnom vremenu! Bez loopova, sekvencera, predprodukcije. Sva glazba izvedena je UŽIVO!!!

Nastupiti će u sastavu:

JOJO MAYER (Drums)

Kao aktivni sastojak i ključna točka projekta NERVE, Jojo je uveo pojam Reverse Engineered Electronica. Oponašajući ekscentričnosti suvremenog elektronskog programiranja ritma i uključujući ih u svoju igru, on je stvorio kinetički, originalan i jedinstven stil bubnjanja.

Surađivao je s brojnim umjetnicima kao što su: Screaming Headless Torsos, Me'Shell NdegeOchello, Vernon Reid, James Blood Ulmer, The Vienna Art Orchestra, Monty Alexander i drugima. Također se etablirao kao međunarodno priznati „kliničar"i kao solo izvođač.

ROLI MOSIMANN (RealTimeAudioDeconstruction)

Roli je uključen u NERVE kao producent i izvođač. Njegova virtuoznost na miksetama i outboard opremi i glazbeni instinkt čine ga izuzetno bitnim dijelom grupe. Real time audio dekonstrukcija rezultat je istraživanja novih audio koncepata kako u studiju tako i u live okruženju. Aktivno djelujući s ostalim glazbenicima Rolijev rad s NERVE  proširuje i redefinira ulogu inžinjera suvremenog zvuka.

Radio je kao producent, snimatelj, pisac i izvođač na nekim od najutjecajnijih izvedbi u glazbenoj industriji širokog spektra stilova; The Swans, New Order, Bjork, Smashing Pumpkins, The The, Faith No More, The Young Gods, Wiseblood, Rebekka Bakken, Delia Mayer, Waldorf  i mnogi drugi.

 

TAKUYA NAKAMURA (Keyboards & Trumpet)

Stilskom raznovrsnošću i multi instrumentalnim vještinama, Takuya je postao istaknut na  njujorškoj Downtown sceni. Njegova sposobnost detekcije i apsorpcije najnovijih zbivanja u aktualnoj elektronskoj glazbi i uključivanje istih u svoj jedinstven stil, te njegov pristup glazbi čine ga vrlo rijetkom ''robom'' čak i u New Yorku. Njegovi doprinosi projektu NERVE istinski utjelovljuju oštrinu prijelaza između jazza i DJ kulture. Svirao je s glazbenicima kao što su Ravi Coltrane, Bob Moses, Clark Terry, George Russell, Matt Garrison, Organic Grooves, Brasilian Girls i drugima.

JOHN DAVIS (basses, Low end manipulation)

John je jedan od rijetkih basista koji su uspjeli stvoriti zvučnu teksturu i osjećaj sintetiziranih bas linija. Od monstruoznoih "808-droptones" do hipnotizirajućih "303-filter resonance" čini se da niti jedan elektronski zvuk nije izvan dosega njegove četiri žice i arsenala ''stomp boxeva". Budući da se osjeća jednako ugodno u elektronskom i akustičnom okruženju, on nadilazi stilističke barijere i uspješno ubrizgava sirovu energiju svirke basa u disciplinu elektronike. Svirao je s Simpulife, Will Calhoun, Mike Stern, Antonio Sanchez, Alex Skolnick, Jazz Mandolin Project, i drugima i producirao elektronsku glazbu pod pseudonimom "Toaster".

Nagradite vaša audio-vizualna osjetila s ovim koncertom!!! Tulum koji se ne propušta!!!

Atmosferu prije koncerta zagrijat će BEAT BUSTERS performans, a nakon koncerta DJ DORA (Bass Invaders, Drumwise).

Dan poslije, Jojo Mayer & Nerve nastupit će na pulskoj Jazzbini.

13.04.2011. 14:46:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh