« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
STVARNO?

Jesu li auti na struju bolji i čišći?

Na tržištu Europe pokazale kako Smart pogonjen samo strujom u svom životnom vijeku emitira više ugljičnog oksida nego Smart pokretan dizel motorom

Izgleda da nisu...
Izgleda da nisu... (Arhiva)
Više o

automobili

,

struja

,

diesel motor

Zanimljivi su rezultati koja je ispitivanjem tražila dobila odgovor na to jesu li električni automobili toliko bolji od dizelaša i benzinca? Greenpeace već godinama „maltretira"sve oko sebe želeći da sve bude pravedno i ekološki.

Zato su napravljene studije, te su mnoge od studija u svijetu pokazale kako sve ne izgleda kako se želi pokazati. Tako je više studija koje su provedene na tržištu Europe pokazale kako Smart pogonjen samo strujom u svom životnom vijeku emitira više ugljičnog oksida nego Smart pokretan dizel motorom. Nešto slično ispalo je i sa studijama kod Golfa struja/dizel.

Neočekvano? Za neke vjerujemo, ali kada se realno i trezveno razmisli o svim elementima to je u biti i očekivano, osobito ako se u obzir uzme studija koja je istraživala među inim RWE snabdjevača električnom energijom.

Jedno je jednostavno jasno da kod korištenja električnog automobila imamo nula emisiju štetnih plinova, ali samo ako se gleda to ovako jednostavno.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

22.06.2020. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Rent a car
    21.08.2020. 03:13
    Verovanto je to i tačno, ali auto u gradu će emitovati 0, a neka elektrana malo izvan grada dosta, pa je zagađenje u gradu svakako manje sa električnim vozilo, a to i jeste cilj jer su gradovi prezagađeni
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh