« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
VIKEND

Industrialyzer i Jay Tripwire u Sirupu

Smak svijeta dočekat ćete uz Industrialyzera, a ako preživite, drugi vas dan očekuje Jay Tripwire

Odličan sudnji vikend u Sirupu
Odličan sudnji vikend u Sirupu (Sirup)
Više o

Sirup

,

Industrialyzer

,

Jay Tripwire

Petak, 21.12.2012.

Rave'n'Roll w/Industrialyzer/Kombination Research/POR

Rave'n'Rolleovci ''smak svijeta'' dočekuju s trenutno jednom od najvećih techno zvijezda, Portugalcem Industrilyzerom, čija je karijera posljednjih godina u stalnom usponu. Ricardo Rodrigues aka Industrialyzer, sin glazbenika, rođen je i odrastao u Lisabonu, trenutno živi i radi u Barceloni. Kao sin glazbenika, već je sa U 14 godina, inspiriran očevom profesijom, počeo uzimati satove gitare, a sa 16 već postao predavač (!!!). Svirao je i nastupao u nekoliko bendova, 2000. godine seli u Nizozemsku gdje upisuje tečaj za produkciju elektronske glazbe. Oduševljen lokalnom techno scenom, odlučio je ostati, a već 2003. osvaja drugo mjesto na I Love Techno DJ natjecanju. 2005. pobjeđuje na Dance Parade Rotterdam DJ natjecanju i istovremeno radi na vlastitoj produkciji. 2007. godine Ricardov talent primijećuje Cisco Ferreira aka The Advent te ubrzo izdaje njegove singlove na vlastitom Kombination Research labelu. Uslijedili su i remiksevi za artiste kao što su A. Paul, Advent, Sven Wittekind, Christian Fischer i DJ Murphy te izdanja na Drumcode, MBElektronics, Kombination Research ,1605, Bush records, Credo, Mote Envolver i Patterns etiketama. Krajem 2007, Cisco, Ricardo i prijatelj Paulo Gomes pokrenuli su label CodeWorks i act The Advent vs Industrialyzer. 2010. pokrenuli su i digitalni label Advance Intelligence.

Uz Industrialyzera će nastupiti i Teo Harouda, Zoky i Teo Zver uz ulaz od 50kn.

Subota, 22.12.2012.

Jay Tripwire/Poker Flat, Ransom Note/CAN

 

Za one koji možda misle da je gostovanje Jay Tripwirea još jedno nostalgično prisjećanje na zlatna vremena tech housea, reći ćemo samo sljedeće: 2010. Future Music ga je uvrstio na popis najvećih inovatora house glazbe pored Frankiea Knucklesa, Larrya Hearda, Charlesa Webstera, Atjazz i Toma Middletona da bi potom izdao DJ miks "Shaping Elements" za Steve Bugov Poker Flat. Nedavno se, kao autor, pojavljuje i na etiketama kao što su Bass Culture i Ransom Note. Dakle, iako ga se sjećamo po tripoznom tzv. west coast deep houseu i izdanjima za kultni Tango i Nightshift od prije 10-ak godina, Jay Tripwire nije nikad bio aktualniji...

Jay Tripwire profesionalni je DJ, u punom smislu riječi. Odrastao je u siromašnom dijelu Vancouvera, bavio se borilačkim vještinama kako bi preživio u nasilnom susjedstvu i odlazio na ilegalne industrial partyje po skladištima na periferiji grada. Sa 16 godina je izbačen iz škole, nakon čega sa vrećom kovanica kupuje svoje prve gramofone, a nerijetko je, umjesto na hranu, novce potrošio na ploče. Prve gaže dobio je upravo na tim lokalnim warehouse partyjima, na kojima se rađala rave scena i na kojima je, donedavno, plesao. Počeo je, tako nastupati kao "opening" i "closing" act, odnosno u terminima koji su bili najmanje popularni među lokalnim DJ-ima. Slao je kazete sa svojim snimkama poštom promotorima u druge američke i kanadske gradove i tako si omogućio prve bookinge van grada. No, 1999. kad po prvi put odlazi u London njegova će karijera procvasti, a bilježit će i prve uspjehe kao autor. U desetak godina Jay Tripwire skupio je gotovo 200 singl izdanja na vinilu, što ga čini jednim od najplodnijih deep/tech house autora. Prošao je put od začataka žanra, bio jedan od njegovih zaštitnih lica u najboljim godinama te se vješto zadržao na sceni u modernom tech house revivalu, što je i vidljivo iz njegovih posljednjih uradaka.

Uz Jaya će nastupiti i Pytzek te Arszenik uz ulaz od 50kn.

18.12.2012. 19:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh