« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LIVE

Howe Gelb & Giant Sandsi briljirali u Močvari

Nakon zagrijavanja uz riječki My Buddy Moose, publika je s nestrpljenjem čekala Gelba i Sandse

(Metro)
Više o

močvara

,

My Buddy Moose

,

Juraj Belković

Nakon dva samostalna koncerta, Howe Gelb je jučer u Zagreb došao s matičnim bendom Giant Sand. Publiku u Močvari, prvo su zagrijali riječki My Buddy Moose koji su promovirali svoj novi album "Wonderful Feeling of Emptiness". Svojom su odličnom svirkom pripremili teren za izlazak jednog od glavnih predstavnika americane i njezinog osnivača Howea Gelba i Giant Sandse.

Gelb i družina u Močvari su promovirali svoj još uvijek aktualni album "proVISIONS" iz 2008. godine. Međutim bilo je tu i pjesama sa ostalih albuma, pa se mogao čuti i svojevrsni presjek Gelbove karijere. Bilo je tu i malo jazz improvizacije, koja je zvučala fantastično. Gelb se izmjenjivao na električnoj i akustičnoj gitari, te na pianu. Iako se glazba Giant Sandsa teško uklapa u mračni proctor Močvare, moramo reći da je publika na koncertu doslovce uživala. Primjereniji bi možda bio BP Club, ili neko slično mjesto, ali Gelbu to nije ni najmanje smetalo.

Močvara je bila prilično ispunjena za jedan radni dan. Zanimljivo je da je publika bila zaista raznovrsna. Bilo je tu mladih, starijih i onih jako starijih. Čini se da Gelb ima široku publiku u Hrvatskoj.

Koncert je trajao gotovo dva sata, Sandsi su izašli na bis i još odsvirali četiri pjesme. Završili su odličnom "World stand still" pjesmom" s Gelbovog albuma "Upside Down Home 2007 - Return To San Pedro."

Za sam kraj Gelb je rekao da uživa u Hrvatskoj i da mu je drago da je u Zagrebu. I nama je drago, i neka se brzo vrati.

02.06.2010. 10:28:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh